Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A közösség Isten megoldása a vereségre

2010. július 13. 03:00 - Lilla:)

                                 
„és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.”
Filippi 2:4.

Mindegyikünknek szüksége van másokra, hogy figyeljenek ránk – hogy óvjanak, védjenek és segítsenek az úton maradni. A Filippiekhez írt levélben Pál apostol azt mondja, hogy mások érdekeit kell szem előtt tartanunk, nem csak a sajátunk. Micsoda ellenkultúra! Ma Amerikában minden csak rólam szól – az én szükségeim, az én érdekeim, amit én akarok és az én céljaim. Pál viszont azt tanítja, hogy figyeljünk másokra is.

Tudtad, hogy van egy olyan ellenséged, aki sokkal pusztítóbb mint bármelyik terrorista? Van egy személyes ellenséged, aki le akar győzni téged. A neve: Sátán. Problémákat akar hozni az életedbe, hogy lerombolja a kapcsolataid és úgy bántson ahogy csak tud.

Miért akar bántani téged? Mert Istent akarja bántani, de nem tudja, úgy hogy Isten gyermekei után jár. Egyedül sosem győzhetsz a Sátán ellen, de ha vannak mások, akik figyelnek rád és segítenek neked, akkor lehetsz győztes.

Itt egy jó tanácsa a Prédikátorok könyve 4:12.-ből: „Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent.”


Fedez valaki? Óv valaki, figyel a lelki jólétedre? Szükséged van olyan emberek közösségére, akik azt mondják neked: „Veled leszünk, amikor nehéz időszakokon mész keresztül. Nem engedünk elbátortalanodni vagy depresszióssá válni.”

A közösség Isten megoldása a vereségre. A Prédikátor 4:10. azt mondja: „Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki.”

Emlékezz: Próbálkozhatsz, de nem élheted jól az életet egyedül. Mindegyikünknek szüksége van másokra, hogy velünk sétáljanak, velünk dolgozzanak és figyeljenek ránk.

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. július 6.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása