Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jó tett, rossz hozzáállás

2010. július 19. 01:30 - Lenard J

"Mert az Úr nem azt nézi, amit az ember; mert az ember azt nézi, ami szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van." (1 Sámuel 16,7)

 

Isten szemében sokkal fontosabb az, hogy miért teszel meg valamit, mint az, hogy mit teszel.

Isten egy alkalommal így szólt Sámuelhez: "Mert az Úr nem azt nézi, amit az ember; mert az ember azt nézi, ami szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van." (1 Sámuel 16,7.) Lehetséges ugyanis, hogy valami jót teszel, ám rossz hozzáállással.

Ez volt a gond Amásia királlyal is: "Azt tette, amit helyesnek lát az Úr, de nem teljes szívvel." (2 Krón. 25,2.)

Ha Istennel akarsz csendességben lenni, menj elé:

- várakozással: menj Isten elé várakozással és vágyakozással. Bízz abban, hogy arra az időre közösségben leszel Vele, és fogadd el az Istennel töltött idő áldásait. Erre számított Dávid is: "Isten! én Istenem vagy te, jó reggel kereslek téged." (Zsolt 63,1.)

- tisztelettel: ne siess azzal, hogy minél hamarabb Isten jelenlétében legyél, hanem készítsd fel a szívedet azzal, hogy csendben várakozol. Engedd, hogy a csend megtisztítson a világi gondolatoktól. Figyelj arra, mit mond Habakukk próféta: "Az Úr azonban ott van szent templomában: csendesedjék el előtte az egész föld!" (Habakukk 2,20; lásd még Zsolt 89,7)

- éberséggel: légy teljesen ébren. Ne feledd, a Teremtővel, a mennny és a föld Alkotójával, az emberiség Megváltójával találkozol. Légy maximálisan kipihent és légy ébren. A legjobb felkészülés a reggeli csendességre már a megelőző éjszaka elkezdődik. Menj aludni időben, hogy jó formában legyél a reggeli találkozódra Istennel; Ő megérdemli teljes figyelmedet. 

- engedelmes szívvel: ez a fajta hozzáállás sarkalatos kérdés; nem kezdhetsz a csendességhez úgy, hogy önmagad választod meg, mit fogsz megtenni és mit nem. Úgy kell az Úrhoz jönnöd, mint aki bármit és akármit megtesz, amit Isten kér. Jézus azt mondta:  "Ha valaki kész cselekedni az ő akaratát, felismeri erről a tanításról, hogy vajon Istentől való-e, vagy én magamtól szólok." (János 7,17.)

Gyere úgy Isten elé, hogy már előre eldöntötted, hogy az Ő akaratát választod, bármi is legyen az.

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. július 12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása