Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hol tartsuk a csendességünket?

2010. július 21. 00:00 - BrightGirl

    „Ezután eltávozott onnan, és szokása szerint az Olajfák hegyére ment. Követték a tanítványai is." Luk 22:39

Fontos kérdés, hogy hol tartjuk meg a csendességünket. A Biblia arról ír, hogy Ábrahámnak is volt egy megszokott helye, ahol az Úrral találkozott. (1 Móz 19:27)

Jézusnak az volt a szokása, hogy a Getsemáni kertben imádkozott, az Olajfák hegyén. „Ezután eltávozott onnan, és szokása szerint az Olajfák hegyére ment. Követték a tanítványai is.” (Luk 22:39)

A mi helyünk legyen valóban csendes, zárt hely.
Egy olyan sarok, ahol egyedül lehetünk, ahol nyugalom van és senki nem zavar meg vagy szakít félbe. Ehhez némi leleményesség kell majd, de fontos megtalálnunk ez a helyet! Olyan hely legyen, ahol
 

-    hangosan lehet imádkozni anélkül, hogy másokat zavarnánk
-    elég fény van az olvasáshoz (esetleg íróasztal)
-    kényelmesen elférünk (jó tanács: ne ágyban fekve tartsuk a csendességünk.  Túl kényelmes!)

Ez a hely legyen számunkra különleges. Tegyük különlegessé az Úr és a magunk számára is azt a helyet, ahol találkozunk az élő Istennel. Ahogy telnek a napok, ez a belső szoba egyre többet jelent majd nekünk, a Jézus Krisztussal töltött csodálatos csendességek miatt.

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. július 14.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: csendesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása