Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten meghatározott szolgálatra alkotott téged

2010. július 26. 01:00 - TKrisztina

"Kezed formált és alkotott engem." Jób 10,8

Isten ezen a bolygón minden teremtményt különleges képességgel ruházott fel. Van olyan állat, amely fut, amely ugrik, van, ami úszik, ás, vagy repül. Mindegyiknek adott szerepe van az Istentől kapott jellegzetességek alapján. Ugyanez igaz az emberekre is. Mindegyikünk egyedileg tervezett, vagy "formált", adott feladatok elvégzésére.

Mielőtt egy építész nekilát egy új épület megtervezésének, először megkérdezi: "Mi az épület célja? Mire fogják használni?" A tervezett funkció mindig meghatározza az épület formáját.

Mielőtt Isten megteremtett téged, eldöntötte, milyen szerepre szán téged a földön. Pontosan megtervezte, milyen szolgálatot kíván tőled, és eszerint alakította ki belsődet és külsődet. Azért vagy olyan, amilyen, mert egy meghatározott szolgálatra készíttettél.

Az Ige azt mondja: "Mert az Ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett" (Ef. 2,10). A poéma, költemény szó egy görög szóból származik, amelynek jelentése: "keze munkája, műve" valakinek. Te Isten kézműves remeke vagy. Nem futószalagon, gondolkodás nélküli tömegtermelésben készült termék vagy. Egyedi tervezésű, jellegzetes, eredeti mestermű vagy.

Isten szándékosan alakított és formált téged úgy, hogy szolgálatod egyedi legyen. Gondosan fűzte fel a téged alkotó DNS-láncot. Dávid dicsőítette Istent azért a fantasztikus személyes figyelemért, amellyel Isten minden egyes embert a legapróbb részletekig megtervezett: "Hiszen te formáltad bensőm, s anyám méhében te szőtted a testem. Dicsőítlek téged, mert olyan csodálatosan alkottál, és tudom jól, milyen csodálatos minden műved!" (Zsolt. 139,13-14).

Isten nemcsak megformált a születésed előtt, hanem minden napodat eltervezte a fejlődésed érdekében. Dávid így folytatja: "Könyvedben már minden fel volt jegyezve rólam: napjaim már eltervezted, mielőtt egy is eltelt volna belőlük" (Zsolt. 139,16).

Ez azt jelenti, hogy mindennek jelentősége van, ami az életedben történik. Isten mindezt öntőformaként használja, hogy alkalmassá tegyen mások és az Ő szolgálatára.

Isten soha semmit nem veszteget el. Nem adott volna neked képességeket, érdeklődést, tehetséget, rátermettséget, személyiséget, élettapasztalatokat, ha nem állna szándékában, hogy használd ezeket az Ő dicsőségére.

Daily Hope by Rick Warren, 2010. július 19.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása