Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi tart vissza a céljaidtól?

2010. október 21. 03:00 - Lilla:)

 

„De a szolga ezt mondta neki: Hátha az a leány nem akar követni engem erre a földre?...”
/I.Mózes 24:5./

 

Az elmúlt pár napban átnéztük az első lépéseket ahhoz, hogy odajuss, ahol lenni akarsz. Láttuk, hogy szükséges felmérni hol vagy, beazonosítani a céljaidat, ígéretet keresni Istentől, és kérni a segítségét ezek teljesítésében.
 
Ma itt az idő az ötödik lépésre: azonosítani az akadályokat.
 
1. lépés – Meghatározni a jelenlegi helyzeted
2. lépés – Konkrétan meghatározni mit akarsz
3. lépés – Isten ígéretét keresni
4. lépés – Isten segítségét kérni
5. lépés – Azonosítani az akadályokat
 
Kérdezd meg magadtól: „Miért nem értem még el a célomat?” Milyen akadályok, gátak és útlezárások tartanak vissza attól, hogy elérd a célod?
 
Lehet, hogy pénzügyi, kapcsolati, vagy neveltetési problémák tartanak vissza. Néhány embert érzelmi akadály hátráltat. Sok ember szabotálja a saját sikerét, mert nem hiszi el, hogy megérdemli. Akármi is az akadályod, be kell azonosítanod mielőtt tovább tudsz haladni.
 
Az 1. Mózes 24.-ben Ábrahám szolgájának, Eliézernek, rengeteg akadályon kellett átmennie a céljáig, hogy feleséget találjon Izsáknak. Ki kellett találnia, hogyan jusson el abba az országba, ahol még sosem járt, aztán meg kellett találnia a megfelelő nőt, akivel sosem találkozott. Ezek után pedig meg kellett győznie, hogy menjen vissza vele abba az országba, ahol a lány még sosem járt és menjen hozzá egy teljesen vadidegen emberhez. Ja, és meg kellett győznie a lány szüleit is, hogy engedjék őt el! A legtöbb ember ezt „Lehetetlen küldetésnek" hívná.
 
Ma van egy megbízásom a számodra. Szeretném, ha leírnád egy papírra, mik a céljaid, és mik akadályoznak benne. Miért szeretném, hogy ezt megtedd? Mert addig nem tudsz eltávolítani egy akadályt, amíg nem tudod, hogy mi az. 
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2010. október 14.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása