Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Emlékezz, ki is valójában Isten!

2011. február 01. 03:00 - jkriszti

 "Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved...” (Máté 6:7-9)

 
Tegnap a napi csendesség fontosságáról beszéltem, és arról a négy dologról, ami az alapját képezi. A hét további részében egy mintát szeretnék megmutatni arról, hogy hogyan alakítsuk a csendességünket a Mi Atyánk alapján.
 
A Máté 6-ban Jézus így szól: „Ti tehát így imádkozzatok…” (7. vers). A Mi Atyánk egy minta. Hat fontos alapelvet mutat be az eredményes ima és napi csendesség érdekében. A héten minden nap megnézünk egyet. 
 
„Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved…” (Mt. 6:7) A legelső tennivalód az Istennel töltött csendességed alatt az, hogy egy „kapcsolatfelvevő” imát mondj.
 
A csendességed azzal kezdődjön, hogy Istenre irányítod a figyelmedet. Gondolkozz el arról, hogy Isten mennyire szeret.Ne a gondjaidról, a céljaidról vagy a bűneidről „elmélkedj”! Gondolj arra, ki is valójában Isten, és hogy milyen szerető Atya ő.
 
Ő egy együttérző, figyelmes, hű Atya, aki mindent meg tud oldani. Az irántad érzett szeretete nem a tetteidtől függ. Szeret, függetlenül attól, ahogy viselkedsz, és ezt a szeretetet sosem veszítheted el. Kezdd azzal, hogy emlékezteted magadat ezekre, és egy ideig csak Rá figyelj.
 
Hogy jól kezdődjön a napod, két dologra van szükséged: az élet teljességére és Isten szeretetére. Honnan szerzed meg ezeket? Isten szeretetének megtapasztalása által. Kezdd hát a csendességedet azzal, hogy emlékezteted magadat, ki is Isten, és hogy mennyire szeret téged! Válaszolj erre azzal, hogy dicsőíted Őt! Köszönd meg, hogy szeret és adj hálát a megbocsátásáért! Élj az alkalommal, hogy dicsőíthesd Istent!
(Daily Hope by Rick Warren, 2011. január 25)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása