Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha Istenben bízol, Ő reményt ad az igazi kapcsolatokra

2011. március 02. 00:10 - PokéManó

"Bízzatok benne mindenkor, ti népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk!" (Zsoltárok 62:9)

A szeretet érzés, de egyben cselekedet is.

Mit tehetsz az érzéseiddel, amikor csalódást élsz meg egy kapcsolatban? Nem nyomhatod el ezeket, mert akkor egyszerűen csak máshol bukkannának elő. Meg kell bíznod Istenben, és elmondani neki a problémáidat, mert ő a te oltalmad.
 
Mondd el neki, ha dühös vagy csalódott vagy, vagy ha nem érzel semmit. Azokban az időszakokban, amikor egyáltalán nem érzel már semmit, mintha elveszett volna belőled a szeretet, menj oda Istenhez, mondd el neki - azután bízz benne. A Zsidók 10:23-ban ezt tanítja nekünk az Ige: "A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett." És ő megígérte, hogy a szeretetével tölti meg a szíveinket.

A szeretet érzés, de egyben cselekedet is. Ezért amikor elveszíted a szeretet érzését valaki iránt, lépj előre és szeresd cselekedetekkel. Ez majd segít abban, hogy a szeretet érzése is újra feléledjen. Ez vajon képmutatás? Nem, ez az emberi lét része. Mindannyiunkkal előfordul időnként, hogy elveszítjük a szeretet érzését. Általában akkor történik ez, amikor úgy döntünk, hogy inkább együtt élünk egy problémával, ahelyett, hogy kibeszélnénk vagy nyíltan szembenéznénk vele.

Kezdd azzal, hogy elmondod Istennek az érzéseidet a problémával kapcsolatban. Ha ezt teszed, Ő erőt ad neked ahhoz, hogy beszélj erről azzal is, aki felé a szereteted meghidegült. Mindeközben Isten el fogja kezdeni helyreállítani benned a szeretet érzését az illető iránt. Úgy tesz, ahogy a Jeremiás Siralmai 5:21 mondja: "Téríts magadhoz, Uram, és mi megtérünk, tedd újra olyanokká napjainkat, mint régen voltak!"

Ez az én imádságom is érted. Akár férj vagy feleség vagy, aki szeretne megszabadulni a csalódottságtól vagy félreértésektől, akár egy közeli barátoddal vannak megoldatlan ellentéteid - én azért imádkozom, hogy Isten kezdje el visszahozni az örömet az életedbe. De ez egy folyamat, ami úgy kezdődik, hogy megbízol Istenben és elmondod neki az érzéseidet.

Daily Hope by Tom Holladay
2011.02.23.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása