Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Krisztus Testének szüksége van rád

2011. június 13. 03:00 - FHanna

"Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai." 1 Kor. 12:27

Egy ok, amiért kapcsolatba kell legyél egy gyülekezeti közösséggel, hogy betöltsd az elhívásod, miszerint szolgálnod kell más hívőket a gyakorlatban. A Biblia mondja, "Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai." (1 Kor. 12:27)

A te szolgálatod létszükséglet Krisztus testének működésében - kérdezd csak meg bármelyik helyi gyülekezetet. Mindegyőnknek meg van a maga szerepe és minden szerep fontos. Nincs kis szolgálat Istennek; mind fontos.

Nincsenek jelentéktelen szolgálatok a gyülekezetekben. Néhány szem előtt van, néhány háttérmunka, de mind értékes. A "kisebb" vagy háttér szolgálatoknak köszönhető gyakran a legnagyobb változás. A házamban a legfontosabb fényforrás nem a hatalmas csillár az étkezőben, hanem a kicsi éjszakai lámpa, ami segít, hogy ne verjem be a lábujjam, mikor éjjel felkelek.

Nincs semmiféle összefüggés a méret és a jelentőség közt. Minden szolgálat számít, mert a működésünk mindannyiunktól függ.

Mi történik, ha a tested egyik része megáll a működésben? Megbetegszel. A tested többi része szenved. Képzeld el mi lenne, ha a májad úgy döntene, mostantól fogva csak magának él. "Fáradt vagyok! Nem akarom többé szolgálni az egész testet! Akarok egy év szabadságot, hogy feltöltődjek. Azt kell tennem, ami számomra a legjobb! Majd valamelyik másik rész átveszi a feladatom."

Mi történne? A tested meghalna. Manapság több ezer gyülekezet haldoklik olyan keresztények miatt, akik nem hajlandók szolgálni. A széleken ülnek csak, mint nézők és a Test szenved.

Isten egy olyan szolgálatra hív, ami messze túlmegy azon, amit valaha is el tudnál képzelni. Ő termetett TÉGED jó cselekedetekre, amiket már előre elkészített neked, hogy megtedd (lásd: Ef.2:10). Bármikor szolgálsz másokat, valójában Istent szolgálod.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.06.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása