Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A valódi erő forrása

2011. június 21. 03:00 - Sanyee

 "Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." Máté 5:5

 
Szeretnél vátozást elérni az életedben, de úgy tűnik, mintha nem arrafelé haladnál? Szeretnél változást látni egy helyzetben, de úgy tűnik, hogy ez nem történik meg? Hol találod meg a valódi erőt ahhoz, hogy tényleges változást hozz az életedbe?
 
Jézus azt tanítja, hogy a valódi erő az egyik legfurcsább, legváratlanabb helyen található. A valódi erőt a szelídségben találhatjuk.
 
Ahogy a szelídségről vagy nyájasságról beszélünk, hajlamosak vagyunk valami cukira vagy kedvesre gondolni; egy bárányra vagy egy babára. Isten szótárában azonban a szelíd nem jelent gyengét. Erőt és irányítást jelent. 
 
Képzeld el ezt úgy, mint egy rakétát, amelyet fellőnek az állomásról. Ha vennél ugyanennyi energiát és robbanást idéznél elő, az elpuszítaná a kilövő állomást. De mivel az az energia egy meghatározott irányba van irányítva, képes arra, hogy a rakétát fellője az űrbe.
 
Ez az, amit Isten szeretne, hogy tegyél az életben. Szeretné, hogy vedd azt az erőt, ami a szavaidban, érzéseidben és irányításodban van és tedd irányítás alá. Ez a te döntésed. Három út közül választhatsz az életben.
 
1. Irányítás nélküli élet: Ez a fajta élet elpuszít körülötted mindent. Robbanékony a sok harag, különféle témák, a romboló erő és a fegyelmezetlen cselekedetek miatt. Úgy tűnhet, mintha sok mindennel kecsegtetne, de valójában ez pusztuláshoz vezet minden területen.
 
2. Az általad irányított élet: Ez az a típusú élet, amikor megpróbálod irányítani életed minden területét. Ez a hozzáállás fáradttá és stresszessé tesz, amint rájössz, hogy nem tudsz mindent ellenőrizni.
 
 
3. Az Isten által irányított élet: Ebben az élettípusban az erőt Istentől veszed, amit Tőle kaptál és neki is adod azt vissza. Abbahagyod, hogy mindent megpróbálsz magad irányítani. Isten irányítása alatt olyan útakat járhatsz be, amiket soha nem képzeltél volna. 
 
Meg tudod tippelni, hogy melyik életút lesz a leggyümölcsözőbb? Amikor Isten irányítása alá rendeljük az életünket, akkor ez megtermi azt a gyümölcsöt, amiről Pál beszélt a Galaták 5:22-23-ban, "szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídság és önmegtartóztatás."  
 
(Daily Hope by Tom Holladay, 2011. 06. 07.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása