Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten arra hív, hogy hagyjuk el a garázst

2011. augusztus 07. 01:00 - mirjam07

"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." (Fil. 4:13)


Isten azért árasztja ki erejét életedre, hogy erőt adjon neked azokhoz a feladatokhoz, amire elhívást kaptál.

A hit azt jelenti, hogy azzal a meggyőződéssel tevékenykedsz, hogy Isten ereje működik az életedben és az életeden keresztül. A hit azt is jelenti, hogy bízol abban, hogy Isten ereje lesz a te erőd, hogy mindent az Ő segítségével fogsz elvégezni.

Ő nem kéri tőled azt, hogy saját erődből éld az életedet. Ez behatárolná azt amit tehetsz; Isten hatalma és ereje azonban határtalan.

Amikor azt mondod: "Van valami, amit tényleg szeretnék megtenni Istenért, de nem hiszem, hogy képes vagyok rá", lehet, hogy Isten így válaszol: "Nagyszerű! Örülök, hogy észrevetted. Nem vagy rá képes magadtól, de ha az én erőm dolgozik benned, bármit meg tudsz tenni, amit kérek tőled."

Ha maradsz a "Nem vagyok képes rá" helyzetben és sosem mozdulsz az "Isten képes rá" helyzetbe, akkor kevésbé valószínű, hogy valaha is megpróbálsz nagyszerű dolgokat tenni Istenért. Olyan, mintha lenne egy autód a létező legerősebb motorral, de azt mondanád: "Nem hiszem, hogy eljutok vele az első kereszteződésig." Úgyhogy bent hagyod a garázsban, sosem mész ki vele az útra.

Isten arra hív téged, hogy menj ki a nyílt útra. Az Ő ereje rendelkezésedre áll: "Hiszen maga Isten az, aki bennetek munkálkodik. Segít benneteket, hogy akarjátok azt tenni, ami Istennek örömet okoz. Ő ad hozzá erőt is, hogy valóban meg is tudjátok tenni ezeket." (Fil. 2:13, egyszerű fordítás)
 
(Daily Hope, Jon Walker, 2011.07.31)

Szólj hozzá!
Címkék: isten ereje

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása