Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennek fontosak a gyerekek

2011. szeptember 16. 03:00 - janosh

 „Vigyázzatok, hogy egyet se vessetek meg e kicsinyek közül, mert mondom nektek, hogy angyalaik mindenkor látják a mennyben az én mennyei Atyám arcát.” Mt 18:10

Istennek fontosak a gyerekek, ezért számodra is fontosak kellene, hogy legyenek. Máté evangéliumában Jézus arra emlékeztet minket, hogy „egyet se vessetek meg e kicsinyek közül” (Mt 18:10). Nekünk pedig engedelmeskednünk kell Jézus szavainak.

Amikor hozzáfogtam a Saddleback gyülekezet megalapításához, több mint 30 évvel ezelőtt, ajtóról-ajtóra jártam a közösségünket és közvélemény-kutatást végeztem. Azokra az emberekre koncentráltam, akik nem jártak templomba; valamint arra, hogy miért nem jártak. Sokan egész egyszerűen azért nem jártak gyülekezetbe, mert úgy gondolták, hogy ott semmit sem kapnak a gyerekeik. Azóta rengeteg energiát és erőforrást fordítottunk arra, hogy megfelelően kiépítsük a gyermek és ifjúsági missziónkat.

Felnőttként arra szoktunk koncentrálni, hogy mi az, amit mi taníthatunk meg a gyerekeknek. És mi van azzal, amit ők tanítanak neked? Jézus mondja: „Bizony, bizony mondom nektek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába” (Mt 18:3). Szükséges, hogy gyerekek legyenek az életedben, mert segíthetnek a növekedésedben.

Gyerekek nélkül nem válhatsz olyanná, amilyennek Isten szeretne látni. Ez lehetetlen. A gyerekek megtanítanak arra, hogy hogyan légy önzetlen. Nehéz önzőnek lenni úgy, ha vannak gyerekeid, akik rád vannak utalva.

Nem szükséges azonban szülőnek lenned ahhoz, hogy gyerekek legyenek az életedben. A te közösségedben is lehetnek olyan gyerekek, akinek szüksége lehet egy gondoskodó felnőttre. Légy te is egy Báty vagy Nővér. Vegyél részt a gyülekezetedben folyó gyermek- vagy ifjúsági munkában. Ez segít abban, hogy mindig legyenek körülötted gyerekek.

Így formálhatod a gyerekek életét, és ők is formálhatják a tiédet.

Ha te is részese vagy valamilyen szolgálatnak, akkor szeretnélek segíteni ebben. Ha beszélsz angolul, akkor iratkozz fel az ingyenes email hírlevelemre

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.09.09)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása