Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Pénzügyi fitness: Aki bőven vet, bőven is arat

2011. október 25. 03:00 - szateri

"Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut." (Példabeszédek 11:24)

 
Ha bőkezűen vetek, az meg fog térülni, mert bőven is fogok aratni. 
 
Minden gazda jól ismeri ezt az igazságot. Ha a gazdának van egy zsák magja a csűrben, akkor az üres termőföldet látva nem kezd el panaszkodni: "Nincs termés! Bárcsak teremne a föld!" Egyszerűen csak kimegy a földre, és elkezdi elvetni a magokat. Ha valamilyen szükséged van, ültess te is egy magot. 
 
"Nem hangzik túl logikusan… Szükségem van, és még én adjak?"
 
Isten vajon miért így tervezte meg a dolgokat? Azért, mert ő maga az, aki ad. Ő ad a világon a legbőkezűbben, és azt akarja, hogy te is tanulj meg olyan lenni, mint ő. Építeni akarja a jellemedet. 
 
A Biblia azt mondja: "Tiszteld az Urat vagyonodból és egész jövedelmed legjavából." (Példabeszédek 3:9) Ez a tized elve. Ez az elv mondja azt, hogy ha keresel 10.000 Ft-ot, abból az első 1000 Istent illeti. 
 
A tized fizetése Isten dicsőítésének egy módja. Ezzel is Istennek adunk. Mintha azt mondanánk: "Úgyis tőled kaptam az egészet." Isten azt kéri: "Tegyél engem az első helyre az életedben, és nézd, mit teszek." Talán azt gondolod most, hogy te nem engedheted meg magadnak a tizedet. Pedig ha őszinték akarunk lenni, pont azt nem engedheted meg, hogy nem adod oda azt a 10%-ot Istennek. 
 
 
Daily Hope by Rick Warren, 2011.10.18.

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása