Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Meggyőződésem határozza meg életvitelemet

2011. szeptember 04. 03:00 - zsófi68

"A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés." (Zsid 11,1)

A szótárak meghatározása szerint a meggyőződés erős hit. A meggyőződés valójában ennél sokkal több. A meggyőződés magában foglalja, hogy mit tartasz értékesnek, mi iránt vagy elkötelezett, mik motiválnak.

A meggyőződés szónak az a definíciója tetszik legjobban, amit a nagy bibliatanítótól, Howard Hendricks-től hallottam: "A hit az, amiért vitába szállsz, a meggyőződés az, amiért meghalni is hajlandó vagy."

Meggyőződésem határozza meg életvitelemet. Ez vesz rá, hogy kiálljak valami mellett, és hogy aszerint cselekedjek, amit értékesnek tartok.

Mikor kereszténnyé válsz, először gyakran csak azért teszel dolgokat, mert más keresztények körülötted ezt sugallják, őket másolod. Lehet azért imádkozol, olvasod a Bibliát és jársz istentiszteletre, mert ez áll példaként előtted.

Ez rendben is van fiatal keresztényként, a kisgyerekek is hasonló módon tanulnak. Azonban ahogy növekedünk, végül is ki kell hogy alakuljon bennünk az ok, miért is tesszük azt, amit teszünk. Ez az ok válik aztán a meggyőződésünkké.

A bibliai meggyőződések lényegesek lelki fejlődésünk, éretté válásunk szempontjából. Ironikus, hogy manapság az emberek gyakran hangoztatják meggyőződésüket kevésbé fontos ügyekben (foci, divat, stb), míg alig van meggyőződésük nagyobb ügyekben (mi helyes és mi helytelen).

Gondolj Jézussal tett utadra és sorold fel mi felől vagy meggyőződve. Elég erős a meggyőződésed a nagyobb ügyekkel kapcsolatban?

(Daily Hope, 2011. 08. 28. Rick Warren)

Szólj hozzá!

Váljunk olyanokká, mint az első keresztények

2011. szeptember 03. 03:00 - husztin

Váljunk olyanokká, mint az első keresztények

Jézus azt mondta a követőinek, hogy

"Menjetek el szerte a világra és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek." (Márk 16:15)

A mi friss megtértjeink első kérdése az, "Hogy teheti Isten az életemet kényelmesebbé?" Ők azok, akik Istent a saját céljaikra akarják használni, ahelyett, hogy ők lennének készek arra, hogy Isten számára használhatóak legyenek.
 

 

Az Isten szerinti friss hívők tudják, hogy meg lettek mentve arra, hogy szolgáljanak és missziózzanak.Ők lelkesen elfogadják a személyre szabott megbízásukat és kiváltságnak tekintik azt, hogy Isten használja őket.
Az öröm, bizalom és a lelkesedés jellemzi őket. Mivel tudják, hogy megváltoztak.

Minden reggel, amikor felkelnek, várják, hogy Isten használja őket új utakon.
 

Te melyik fajta hívő szeretnél lenni?
 

Isten hív téged, hogy vegyél részt a legnagyszerűbb, leghatalmasabb, legváltozatosabb és leglényegesebb ügyben, a történelemben: Építeni az Ő királyságát.

A történet az Ő története; ő építi az ő családját az örökkévalóságra.  Semmi nem számít ennél jobban és semmi nem haladja ezt meg.
 

A Jelenések könyvéből tudjuk, hogy Isten globális missziója tökéletes lesz, hogy egy nap a nagy missziós parancs nagyszerűen be fog teljesedni.

"A mennyben egy hatalmas tömeg  minden nemzetből, fajból, népből, nemzetiségből és nyelvből meg fog állni Jézus Krisztus előtt, hogy dicsérje őt." (Jelenések 7:9)

Szólj hozzá!

Isten azt mondja, megbocsájt neked!

2011. szeptember 02. 03:00 - Kingdom


"Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem."Ézs (43,25)

 

Amikor rosszul kezd menni valami az életedben, automatikusan azt gondolod: "Isten bosszút áll rajtam. Tudtam! Megtettem azt a szégyenletes dolgot tegnap (vagy tavaly vagy 20 évvel ezelőtt), és most leszámol velem.

Vajon, Isten valóban így kezeli a gyermekeit? Egyáltalán nem! Ézsaiás azt állítja, Isten nem hozza fel ellenünk a bűneinket. Ha egyszer megvallottuk neki őket, mindet megbocsájtott és elfelejtett. Ő soha nem emlegeti fel a múltat.

Ha te keresztény vagy, kísérd figyelemmel az Ef 1,4-5-öt:"Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben.Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint."

Rádöbbentél-e már arra, hogy amikor Isten rád néz, Jézus Krisztuson keresztül lát téged? Amikor Jézus meghalt a kereszten, ő megfizetett minden bűnödért, így megbocsájtott neked és bűneid el vannak felejtve.

Ezért annyira JÓ HÍR kereszténynek lenni. Jézusnak adom az életem, ő elveszi és újabb esélyt ad nekem. Azt állítja: "Most már teljesen hibátlannak látlak. Úgy állsz előttem, hogy betakar az én szeretetem."

 

(Daily Hope by Rick Warren August 26 2011)

Szólj hozzá!
Címkék: megbocsátás

Határozzon meg a mások iránti szolgálat

2011. szeptember 01. 03:00 - janosh

  „Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.” Máté 20:28

A szolgálat nem olyasvalami, amit csak úgy beszúrunk a naptárunkban, amikor időnk van rá. Ez a keresztyén élet szíve. Jézus „adni” és „szolgálni” jött – és ez a két ige kellene, hogy meghatározza az egész földi életedet is.

Jézus azt tanította, hogy a lelki érettség sohasem öncélú. A lelki érettség célja a szolgálat! Nem elég egyre többet és többet tanulnunk, hanem cselekednünk is kell, amit megtanultunk és gyakorolnunk azt, amiben hiszünk. A tanulás szolgálat nélkül, lelki stagnáláshoz vezet.

De a mások iránti szolgálat éppen az ellentéte a természetes ösztöneinknek. Leginkább azt szeretjük, ha nekünk szolgálnak, nem pedig azt, ha mi szolgálunk. Azt mondjuk: „Olyan egyházat keresek, amely betölti a szükségleteimet és ahol áldást találok” -nem pedig azt, hogy: „Olyan helyet keresek, ahol szolgálhatok és áldássá lehetek”.

De mint Krisztusban felnőtteknek, életünkben egyre inkább arra kellene tennünk a hangsúlyt, hogy szolgáló életet éljünk. Jézus felnőtt követője abbahagyja a kérdezgetést, hogy „Ki fogja betölteni a szükségleteimet?” és inkább azt kérdezi, hogy „Én kinek tölthetném be a szükségleteit?”

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.08.25.)

Szólj hozzá!

Isten szerint szánd oda az életed

2011. augusztus 31. 03:00 - dlkyra

 
Ha pedig mindezek így elpusztulnak, gondoljátok meg, hogyan éljetek! Szánjátok oda magatokat Istennek, és őt szolgáljátok!
(2Péter 3:11, Egyszerű fordítás)
 
Meghatároz téged mindaz, amire kötelezettséget vállalsz. Építhet, vagy rombolhat téged, de mindenképpen meghatároz. Ha elmondod, mi az, amire az életedet tetted, én megmondom mi lesz belőled húsz év múlva.
 
Éppen olyankor téveszti el sok ember az Istentől kapott életcélját, amikor valamire elkötelezi magát. Sokan persze félnek bármire is igent mondani, így csak végiglavírozzák valahogy az életet. Mások fél szívvel, folyton változó értékek mentén tesznek elhatározásokat. Ez frusztrációkkal teli, középszerű élethez vezet. Olyanok is vannak, akik mindent földi célok, hírnév vagy gazdagság elérésére tesznek fel, de végül csalódottságot és keserűséget élnek meg.
 
Minden egyes választásunknak öröklétre szóló következménye van, tehát nem árt mindig bölcsen döntenünk: „Ha pedig mindezek így elpusztulnak, gondoljátok meg, hogyan éljetek! Szánjátok oda magatokat Istennek, és őt szolgáljátok!” (2Péter 3:11).
Hívőként Isten szerint, szeretettől vezetve kell elköteleznünk magunkat. Ha szeretnénk egyre jobban Jézusra hasonlítani, ugyanazokat kell elhatároznunk és megtennünk, amiket ő tett.
 
Rick Warren, Daily Hope, 2011. augusztus 24.
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása