Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Akkor leszel elégedett, ha áldozol magadból mások felé

2011. október 23. 03:00 - *Agota*

"Ugyanúgy, ti ifjabbak: engedelmeskedjetek az idősebbeknek, egymás iránt pedig valamennyien legyetek alázatosak, mert az Isten a gőgösöknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ad."

1 Péter 5:5

Ha elkezded másokkal megosztani, amid van - időd, talentumaid -, akkor meglátod, hogy megtanulsz elégedett lenni.

Azáltal, hogy másokon segítesz, te magad is értékelni fogod azt, amid van és ami vagy, de ennél is fontosabb az, hogy Isten úgy teremtett, hogy szolgálj mások felé és oszd meg, amid van. Amíg ezt nem tudod megtenni, nem leszel soha igazán elégedett.

Az igazi szolgák nem mások helyesléséért vagy dicséretéért szolgálnak, hanem meg vannak elégedve az Egyszemélyes közönséggel. Elégedettek azzal, hogy csendesen szolgálják az Urat.

Lehet, hogy te is egy ismeretlen kis helyen szolgálsz és úgy érzed, hogy senki sem ismer és senki sem értékeli, amit teszel. Figyelj erre: Isten helyezett oda, ahol épp vagy és ezt okkal tette! Ő minden hajszáladat számon tartja, és tudja a címedet.

Daily Hope by Rick Warren, 2011.10.16.

Szólj hozzá!

Légy elégedett: Hagyd abba, hogy másokhoz hasonlítod magad

2011. október 22. 03:00 - FodorImi

"Végezd jól a saját munkád, akkor lesz valamid, amire büszke  lehetsz, de ne hasonlítsd magad másokhoz!" (Galata 6:4 - CEV fordítás)

A Biblia azt mondja, hogy sosem kellene az anyagi helyzetedet másokhoz hasonlítanod. Ez egy olyan dolog, amely aláássa a képességedet, hogy hálás legyél Istennek azért, amit kaptál tőle. Elégedetlenséghez vezet, mert mindig találsz olyan embereket, akik látszólag jobb helyzetben vannak nálad.

Pál bolondságnak nevezi az ilyen összehasonlításokat: "Mindezekben az összehasonlításokban, beskatulyázásokban, versengésekben teljesen célt tévesztenek." (2.Korinthus 10:12 - Msg fordítás) Az egyetlen ok, amiért Isten olyan hatalmasan használta Pált, hogy ő visszautasította a másokkal való hasonlítgatásokat, hogy ezek ne térítsék el a céljaitól.

A Biblia azt tanítja: "Végezd jól a saját munkád, akkor lesz valamid, amire büszke  lehetsz, de ne hasonlítsd magad másokhoz!" (Galata 6:4 - CEV fordítás)

Kérd Istent, mutassa meg azokat a területeket, ahol másokhoz hasonlítgatod megad. Kérd Istent, hogy bocsássa meg a bűneidet, és fordítsa szívedet az  elégedettség és a hála irányába.

(Daily Hope by Rick Warren 2011.10.15.)

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: pénzügyek

Légy elégedett, hagyd abba a „majd amikor” gondolkodást

2011. október 21. 03:00 - Lilla:)

 „Ha pedig Isten valakinek gazdagságot és kincseket is adott, és megengedte neki, hogy azt élvezze, kivegye belőle a részét, és örüljön fáradozása eredményének: ez Isten ajándéka.” (Prédikátor 5:18.)

 
Úgy tanulsz meg elégedettnek lenni, ha abba hagyod, a „majd amikor” gondolkodást.
 
„Amikor majd én…, akkor boldog leszek.”
„Amikor lesz …, akkor boldog leszek.”
(Töltsd ki az üres részeket)
 
Azért esünk ilyen csapdákba, mert kis időkre vagyunk csak elégedettek, nem pedig hosszú távon. Jön valaki, vagy valami és lecsapolja az elégedettségünket.
 
A Biblia azt tanítja, hogy a boldogság nem onnét jön, amit Te akarsz. A boldogság az, amikor boldog vagy azzal, amid van. Nézd azokat a dolgokat, amiket Isten adott neked!
 
Sajnos, sokszor arra figyelünk, hogy mi az amink nincsen, és elfelejtjük azt a sok csodás dolgot – nem mindig fizikai áldásokat, de legalább olyan fontosakat, mint például a családunk, barátaink.
 
Az elégedettség kulcsa, hogy eldöntöd: boldog leszel most rögtön azzal a rengeteg dologgal, amit Isten már neked adott. Mire vársz még, mi fog majd boldoggá tenni?
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2011. 10. 14.)
Szólj hozzá!

Örök értéke van annak, amit értékesnek tartasz?

2011. október 20. 03:00 - zsófi68

Azután ezt mondta nekik (Jézus): "Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyon tartja meg." (Lk 12,15)
 

A betörő már a lakásban volt, amikor az asszony hazaért. Először nem vette észre, de érezte, hogy valami nincs rendjén.

S akkor a férfi rárontott. A padlón verekedve a nő hátranyúlt, hogy találjon valamit, amivel megvédhetné magát. Megragadott egy ollót, ami egy kosárban feküdt egy halom papíros mellett.

Az életét féltve, lesúlytott az ollóval olyan erősen, ahogy csak tellett tőle, és megölte a férfit.

Azt gondolta: "Hű, ez aztán hatásos egy tévé jelenet."

Az ok, amiért mindezt elmeséltem az, amit az asszony mondott, mikor a rendőrség megérkezett. Igyekeztek rájönni, mit kereshetett a betörő, és az egyik detektív megkérdezte: "Van valami értékes a lakásában?"

Te mit válaszolnál? Ékszer? Plazma tévé? Az új számítógép? Pótolhatatlan családi ereklye?

Tudjátok mit mondott a nő, amikor megkérdezték tőle, hogy van-e valami érték az otthonában?

"Igen, a kilencéves lányom."

Ahogy Rick pásztor is említette a héten, Isten azt akarja, hogy azokra a dolgokra összpontosítsunk, amelyeknek örök értékük van. Az embereknek az életedben örök értékük van. A birtokolt tárgyaknak nem.

Amint végiggondolod, hogy örök értékűek a családtagjaid és minden egyes barátod, megváltozik-e a kapcsolatod velük? És mi a helyzet a bosszantó szomszédokkal vagy az érzéketlen munkatársakkal? Tudva, hogy ők is örök értékek, meg fog változni a kapcsolatod velük?

(Daily Hope by Jon Walker, 2011.október 13)

Szólj hozzá!

Légy elégedett a körülményeiddel

2011. október 19. 03:00 - husztin

 

„Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek.” (Filippi 4 11)
 
A Biblia azt tanítja, hogy megelégedettek lehetünk, „függetlenül a körülményeinktől”, ha Jézushoz közel maradunk. (Filippi 411)
 
Az a megelégedettség, amit Jézusban fedezhetünk fel, az nagyszerűbb, mint bármi, amit a világ nyújthat.
Ez a Jézusban nyert elégedettség egy olyan kincs, ami minden elképzelésünket felülmúlja. Ha Jézusra nézünk, akitől a megelégedettségünk is van, akkor nem kell, hogy nyugtalanok legyünk, vagy féljünk. (János 14 27; Timoteus 66).
 
Akkor érhetjük el a megelégedettséget, ha hallgatunk a Szentlélek szavára, tanuljuk azt, hogy az „Isten királyságában nem egy számottevő dolog az evés és az ivás, de az igazság a békesség és az öröm nagyon is lényegesek.” (Róma 14 17)
 
Tudjuk, hogy ezek a dolgok igazak, mivel Jézus megmondta ezt nekünk. Azt akarta, hogy ezt megismerjük és így az Ő békessége legyen bennünk. (János 16:33)
 
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása