Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus azt mondja, ragadd meg a pillanatot

2012. szeptember 14. 03:00 - sema22

Bejegyzés alcíme...

"Jézus ezt mondta: Ne késlekedj, ne nézz vissza. Nem halogathatod az Isten országát holnapig. Ragadd meg a mai napot." (Lukács 9:62, MSG fordítás)

time.jpg

Márk 10 szerint óriási tömeg követte Jézust, amikor elhagyta Jerikót. Egy vak koldus, név szerint Bartimeus ott ült az út mellett, amerre Jézus ment. Amikor meghallotta, hogy Jézus a közelben van, elkezdett kiabálni:" Jézus, Dávid fia, könyörülj rajtam."

Amikor aznap reggel felkelt, fogalma sem volt arról, hogy aznap Jézus elhalad majd mellette. Azt gondolta ez is csak egy szokásos nap lesz, ugyanaz a hely,  ugyanaz a könyörgés segítségért, ugyanaz a nyomorult, magányos és sajnálatra méltó élet. Nem volt ideje felkészülni Jézusra, ez csak egy lehetőség volt, ami az ölébe hullott. És megragadta a pillanatot.

Azt mondta: "Ezt most nem hagyom ki. Ezt most kihasználom. Jézus mindjárt ideér, ahol én vagyok. Nem fogok késlekedni. Nem halasztom el. Most ezt meg fogom tenni." Ez az első kulcsa annak, hogy felfrissüljön az életed: mindegy, hogy mit akarsz elkezdeni csinálni, azt tedd meg most rögtön. "Jövő hónapban új életet kezdek. Holnap új életet kezdek." Most vagy soha! Ragadd meg a pillanatot.

Minden nap van körülötted egy csomó lehetőség az újrakezdéshez, de nem élsz ezzel. Miért? Egy szóban összefoglalható: halogatás.

A halogatás egy nagyon érdekes jelenség. Azt gondoljuk, hogy könnyebb lesz az életünk tőle. Azt gondoljuk, hogy ezzel majd a jelent éljük meg, de végül csak még nagyobb lesz a stressz az életünkben.  Az igazság az, hogy te is tudod melyek azok a dolgok, amelyeket meg kell tenned, és hogy ezeknek milyen előnyei lesznek az életedben. De akkor miért nem teszed?

A Biblia újra és újra figyelmeztet minket arra, hogy ne számítsunk a holnapra. Se nekem, se neked nincs garantálva a holnapod. Jézus azt mondja:"Ne késlekedj, ne nézz vissza. Nem halogathatod az Isten országát holnapig. Ragadd meg mai napot." (Lukács 9:62 MSG)

Nincs arra garancia, hogy holnap is élni fogsz. Amit szeretnél megtenni, jobb, ha megteszed most.

Beszéljünk róla:

  • Az életed melyik területén kell arra figyelned, hogy ne halogass?
  • Ha tudnád, hogy nincs holnap, akkor mit akarnál még ma befejezni?

 

(Daily Hope by Rick Warren 2012.09.06)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása