Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet olyasmi, amit teszel

2012. december 07. 03:00 - jletti

Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan.(1Ján. 3:18)


A szeretet több, mint vonzalom és több mint testi izgalom. Több, mint szentimentális érzések összessége, mint ahogy ez manapság a legtöbb dalban elhangzik. Erre alapozva, a szeretet meghal, ha eltűnnek az érzések? Nem, egyáltalán nem. Mivel a szeretet cselekedet, a szeretet viselkedés.


A Bibliában újra és újra az Úr felszólít minket arra, hogy szeressük egymást. De nem tudsz egy érzésnek parancsolni, hiszen, ha azt mondanám neked, „Légy szomorú!„ akkor nem tudnál egyből szomorú lenni. Mint ahogy a színészek, látszólag tudunk érzéseket tettetni, de nem utasíthatod az érzéseidet, hogy parancsra megváltozzanak. Mondtad már valaha egy kis gyereknek: „Örülj!”, amire ő így válaszolt: „Hát, megpróbálok!”


Ha a szeretet csak egy érzés lenne, akkor az Úr nem szólítana fel minket arra, hogy szeressük egymást. A szeretet olyasmi, amit teszünk. Érzésekkel is jár, de a szeretet elsősorban cselekedet.


A Biblia így ír erről: „Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan” (1Ján. 3:18). Kimondhatjuk szavakkal a jó cselekedeteket: „Én szeretem az embereket”. De vajon tényleg szeretjük őket? Tényleg szereted őket? A szeretetünk az emberek felé abban nyilvánul meg, hogy hogyan viselkedünk velük.


Beszéljünk róla:

  • Ha valaki megkérdezné a barátaidat, hogy te valójában mit szeretsz, szerinted mit válaszolnának?
  • Hogyan mutatkozik meg a cselekedeteidben az, hogy te hogyan szereted az embereket?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.11.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása