Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Legyen dicsőítés a munkád is

2012. október 28. 03:00 - Lilla:)

"Bármit teszel, dolgozz keményen és örömmel, úgy, mintha az Úrnak dolgoznál, és nem úgy, mintha embereknek. Emlékezz arra, hogy az Úr örökséget fog adni neked jutalomként, és a Mester, akit szolgálsz, az Krisztus." (Kolossé 3:23-24., NLT fordítás)

treasure-chest_1.jpg

A főnököd nem is igazán a főnököd; a te főnököd Jézus.

Két dolgot szeretném, ha megértenél a mai igeversből.

Először azt, hogy: "Bármit teszel, dolgozz keményen és örömmel, úgy, mintha az Úrnak dolgoznál, és nem úgy, mintha embereknek." (Kolossé 3:23. NLT ford.). Könnyebb lelkesedni a munka iránt, ha a nézőpontod megváltozik: ahelyett, hogy úgy látnád a dolgot, hogy "ezt a főnökömnek teszem" vagy "ezt a fizetésért teszem", lásd úgy, hogy "ezt az Úrnak teszem". Ha ez jár a fejedben, bármit meg tudsz tenni - festéket kaparni, mosogatni, autót javítani -, és dicsőítéssé tudod változtatni a munkádat.

Másodszor, amikor dicsőítésre használod a munkádat, elkezdesz a Mennyben jutalmat gyűjteni. A Kolossé 3:24 ezt mondja: "Emlékezz arra, hogy az Úr örökséget fog adni neked jutalomként, és a Mester, akit szolgálsz, az Krisztus." Ha Istennek dolgozol, örök befektetéseket helyezel el a Mennyben.

"Tehát bármit esztek vagy isztok, vagy bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!" (1. Korinthus 10:31, NIV ford.) Nem számít, hogy iratokat rendezel vagy számlákat írsz alá; minden munka lehet a dicsőítés egy formája, ha lelkesen Istennek végzed.

Beszéljünk róla!

  • Hogyan segít neked a "mennyei befektetés" nézőpont, amikor dolgozol vagy valamilyen munkát végzel?
  • Hogyan tudod a "dicsőítő hozzáállást" az életed többi területén is alkalmazni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 10. 21.)

Szólj hozzá!

Végezd lelkesen a munkádat

2012. október 27. 03:00 - Rigeri

Bármilyen tennivalót is talál a kezed, csináld teljes odaadással. (Préd.9:10, NIV fordítás)

Ha azt akarod, hogy Isten megáldja a munkádat, a legelső dolog, amit tenned kell az, hogy elkezded lelkesen végezni.

A lelkesedésnek nincs semmi köze ahhoz, hogy mennyire jó a munkád vagy mennyit fizet; azon múlik, hogy miért teszed azt, amit csinálsz. Igazából maga a lelkesedés szó görög eredetű, és azt jelenti, hogy "Istenben".

Ha lelkesen akarod végezni a munkádat, ne felejtsd el a következő 3 dolgot:

  • A munkád egy próba Istentől. "Akire kicsi dolgokat rá lehet bízni, arra sokat is rá lehet bízni... Ha nem voltál megbízható másnak a tulajdonával, ki fog neked saját tulajdont adni?" (Lukács 16:10-12)
  • Isten figyeli, amit csinálsz, még akkor is, ha más nem. "Dolgozz keményen, hogy Isten azt mondhassa, "Jól van!" "Légy jó munkás, olyan, akinek nem kell szégyenkeznie, amikor Isten megvizsgálja a munkáját." (2Tim.2:15, LB ford.)
  • A hozzáállásod határozza meg az örömödet. "A szorgalmas szabadságot talál munkájában; a lustát elnyomja a munka. (Péld. 12:24, MSG ford.)

Nem leszel addig sikeres az életben, amíg nem változtatod meg a hozzáállásodat azzal a munkával kapcsolatban, amit most végzel. A Rómabeliekhez írt levél 12:11-ben ez áll: Soha ne légy lusta, hanem dolgozz keményen, és szolgáld az Urat lelkesedéssel." (NLT ford.)

Beszéljünk róla:

  • Miért csinálod a mostani munkádat?
  • Milyen módon tudod kifejezni lelkesedésedet a munkád iránt?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 10. 20.)

Szólj hozzá!
Címkék: munka lelkesedés

Engedd el a kétségeidet, hogy önbizalmat építs

2012. október 26. 03:00 - Mike Zsuzsi

"Légy bátor és erős! Ne félj és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, a miben jársz." Józsué 1:9

A magabiztosság legnagyobb ellensége a kétely. Behatárolja a lehetőségeidet. Halogatást okoz. Miatta elmulasztod Isten legjobb szándékát. A Jakab 1:6 azt mondja, hogy "aki kételkedik, hasonlatos a tenger habjához, a melyet a szél hajt és ide s tova hány." Amikor kételkedsz, megengeded a körülményeidnek, hogy uralkodjanak feletted.

"Légy bátor és erős! Ne félj és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, a miben jársz." (Józsué 1:6) Isten azt mondja Józsuénak: "Szabadulj meg azoktól a kételyektől! Űzd el!" Az elűzés azt jelenti, hogy kirakod, kidobod az ablakon. Láthatáron kívül eső helyre teszed. Nem foglalkozol többé vele. Megszabadulsz tőle.

Nézzünk meg két dolgot, amelyek elrabolják a magabiztosságunkat és kételkedést okoznak:

1.Önmagunk másokhoz való hasonlítása kételyt ébreszt. A 2. Korinthus 10:12 szerint azok az emberek, akik önmagukat másokhoz hasonlítják bolondok. Nem kellene soha önmagadat másokhoz hasonlítanod, mert egyedi vagy. Isten azért alkotott, hogy önmagad légy, és Ő nem akarja, hogy te valaki más legyél. A legtöbb ember eredeti egyéniségként kezdi az életét és úgy végzi, mint egy indigómásolat.

Isten két ok miatt mondja, hogy ne hasonlítgasd magad: Először is, mert mindig találsz olyat, aki jobban teljesít nálad, és ez el fog bátortalanítani téged. Másodszor, mindig fogsz olyan személyt találni, akinél te magad jobban teljesítesz, ez pedig büszkeséggel fog eltölteni. Ne hasonlítgasd magad! Egyedi vagy, így összehasonlíthatatlan!

2. A múlt bukásai kételyt okoznak. Néhányan azt gondoljátok, hogy mivel bizonyos dolgok történtek veletek a múltban, Isten nem tud használni benneteket. Olvastad már a Bibliát? A Biblia lelki vezetői nem igazán vizsgáztak csillagos ötösre. Mózes gyilkos volt. Dávid házasságtörő volt és gyilkos. Ábrahám kétszer is eladta a feleségét! Jákób ellopta testvérétől a családi örökséget. Pál egy vallásos terrorista volt. Péter egy kemény hajtó, keményen ivó, keményen élő halászember volt - egy igazi tengeri medve! És valószínűleg nyakas is volt. Isten színes múltú embereket használ, mert egyikünk sem tökéletes. Isten átlagos, hétköznapi embereket használ. Ha Isten tökéletes embereket használt volna, mit tudott volna csinálni ebben a világban?

Nem számít hol voltál már. Az számít, hogy lábaid milyen irányban állnak most.

Beszéljetek róla:

  • Ha Isten azt mondja, hogy üzd el a kétkedést, akkor választási lehetőséged van. Kétségbe vonhatod a kétségeidet, ahelyett, hogy hinnél bennük. Ma kezdd el meghonosítani magadban azt az új szokást, hogy felismered a kétségeidet, majd úgy döntesz, hogy nem hiszel nekik. Hogyan beolyásolja ez az önbizalmadat?
  • Higgy a Bibliának, amikor azt mondja, hogy Isten használni akar téged és amikor azt mondja, hogy még mielőtt megszülettél volna, már ismert volt Isten előtt, hogy mi célból helyez téged erre a földre, és hogy Isten szolgálatra hívott el téged. Hogyan engedheted, hogy kétségeid visszatartsanak attól a szolgálattól, amire Isten hívott el?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.08.23)

Szólj hozzá!

Változtasd az imáidat beszélgetésekké

2012. október 25. 03:00 - angie.keyr

"Amikor visszament a tanítványokhoz, alva találta őket, és így szólt Péterhez: "Ennyire nem tudtatok virrasztani velem egy órát sem?" (Máté 26:40)

Mondd el a mai áhítatot imádságként:

Segíts Uram, hogy erősebb imaéletem legyen. Tudom hogy belsőséges kapcsolatra vágysz velem, és azt szeretnéd ha ébren maradnék és együtt imádkoznánk. (Máté 26.40)

Mégis Uram, úgy tűnik nem találok időt mély, buzgó, állhatatos, kitartó imádságra. Ami a leginkább térdemre kényszerít, az az, amikor problémám van, szeretnék kérni tőled valamit, vagy a segítségedre van szükségem.

Átnézem a naptáramat, a kötelességeimen idegeskedve, te pedig csak időt szeretnél tölteni - velem. Segíts, hogy az imáimat hadd tudjam veled való beszélgetésekké változtatni, amit egész nap folytatunk - egy olyan folyamatos kommunikációvá, ahol sosem mondok "ámen"-t.

Tarts a közeledben, bármibe is kerül. Nem vagyok biztos benne, hgy ezt akarom imádkozni; vannak sérüléseim a bármibe-is-kerül tanítványság miatt, de megintcsak bevallom, ezeknek a perceknek az ütközései tanították meg, hogy tegyem magam a kőre, mielőtt a kő esik rám.

És ez vitt közelebb a szeretethez ami engedelmességre késztet, ez vitt közelebb hogy eggyé váljak a szíveddel. Ezért arra kérlek, hogy változasd meg amiket szeretnék, amíg a legmélyebb vágyam az nem lesz hogy veled legyek.

Ezzel együtt arra kérlek, hogy tégy a kérésemhez méltóvá, és hogy a te erőd töltsön be minden jó célt, amit előkészítettél nekem, és járja át mindazt, amit hitben teszek. Az az imádságom, hogy a te életed mutatkozzon meg az arcomon, a tetteimen, a gondolataimon, a szavaimon. Tudom hogy a te kegyelmed megteszi ezt. (2Thessz 1: 11-12)

(Daily Hope by Jon Walker, 2012.10.18.)

Szólj hozzá!

Az imáid legyenek más-központúak

2012. október 24. 03:00 - kohutnemarti

"Látta, hogy nincs ott senki, és elámult, hogy nincs, aki közbelépjen..." (Ézsaiás 59:16)



A legtöbb imádságunk hasonló az ételrendeléshez, vagy inkább a gyorséttermi rendeléshez.

Lefékezünk a "drive-in" feliratnál és kiáltunk Istennek, elsorolva a kéréseinket és elvárjuk, hogy mire az ablakhoz érünk, készen álljon a rendelésünk.

Mégis, Isten elképzelése az imádságról messze meghaladja a haszonlesőkét. Ő a közbenjárás erőszakos formájára hív bennünket, ahol szembeszállunk a sötétség szellemi erőivel az emberiség nevében - melyet egykor megszállt, most pedig elfoglalt a sötétség fejedelme.

Pál arra tanít minket, hogy vegyük magunkra Isten teljes fegyverzetét. Ha lépésről lépésre követed az instrukcióit, felöltözhetsz a harcra, így szilárdan állhatsz meg az imádságban (Efézus 6.).

Úgy imádkozunk másokért, ahogyan Jézus tenné, úgy gondolkodunk róluk, ahogy Ő gondolkodna, befedjük őket az imával, megvédjük őket az imádságon keresztül és közbenjárunk értük, éppen úgy, ahogyan Jézus az Atya jobbján ülve közbenjár értünk.

Ez "más-központú" imádság, a "más" legszélsőségesebb értelmében.

Ézsaiás úgy beszél Istenről, mint aki "elámult" azon, hogy senki sincs, aki közbenjárna az ő népéért. Nekünk adatott az a képesség - pontosabban felelősség -, hogy a testvéreink nevében közbenjárjunk (Ézsaiás 59:16).

De nem egyedül tesszük, hiszen Jézus már végzi ezt - mi egyszerűen csak bekapcsolódunk ebbe. Ahogyan Pál leírta számunkra a fegyverzetet, az Úr felöltözött, készen áll a csatára. Ézsaiás mondja: "Felöltötte az igazságot mint páncélt, védelmező sisak van a fején. A bosszúállás ruháit öltötte magára, felindulása mint köpeny borul rá." (Ézsaiás 59:17)

Beszéljünk róla!

  • Az Efézus 6. azt írja, hogy "imádkozzatok mindenkor". Leginkább milyen helyzetben imádkozol?
  • Hogyan változtat a bizalmadon és az imaéleteden az, hogy tudod, Isten közbenjár az övéiért?

Daily Hope by Jon Walker, 2012.10.17.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása