Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten előbb választott téged mint te Őt

2013. január 31. 03:00 - FHanna

"Kedves barátaim, az Atya Isten már réges-régen kiválasztott és tudta, hogy gyermekei lesztek." (1 Pt. 1:2 - LB fordítás)

pickperson.jpg

Isten sokkal azelőtt kiválasztott téged, minthogy te választottad Őt. Ő kezdeményezett. A Good News angol bibliafordítás ezt így írja: "Isten céljainak megfelelően lettetek kiválasztva."

Miért választana Isten téged vagy engem, hogy családja része legyünk? Mert Ő a szeretet Istene; Ő a kegyelem Istene. Minél többet megértesz a kegyelemből, annál jobban el leszel ámulva tőle.

Isten választott téged. Megérdemelted? Egyátalán nem. Megérdemled, hogy a mennybe kerülj? Abszolút nem! Elég jó vagy, hogy Isten családjába kerülj? Nem. Ő választott ki téged. És ez egy igazán jó hír.

Milyen alapon választott téged? Az 1. Péter 1:3 azt írja: "nagy irgalmából újjászült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre."

Isten nem a te teljesítményed, hanem az ő kegyelme alapján választott téged. Soha nem fogod kiérdemelni. Soha nem fogod megérdemelni. Nem dolgozhatsz elég keményen érte. Nem lehetsz elég tökéletes.

Csak Isten kegyelme és irgalma az oka annak, hogy a világmindenség Teremtője azt mondja, "A családomba akarlak fogadni." Ha ez nem bátorít téged, akkor jobb, ha ellenőrzöd a vérnyomásodat.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan változtatja meg az életmódodat a kegyelem megértése? Ahogyan másokat szeretsz?
  • Elmondhatod magadról, hogy könyörületes ember vagy? Mi bizonyítja ezt az életedben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.01.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása