Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten hív, hogy szolgálj másokat!

2013. február 01. 03:00 - FodorImi

Bejegyzés alcíme...

 „Maga Isten az, aki azzá teremtett minket, amik vagyunk. Jézus Krisztusból új életet adott, és régtől fogva azt tervezte, hogy ezt az életet mások segítésével töltsük.” (Efézus 2:10, LB fordítás)

change_the_world.jpg

Isten egy olyan szolgálatra hív, ami messze túlmutat mindazon, amit valaha is elképzeltél. Azért helyezett a Földre, hogy adj hozzá valamit.

Nem csupán azért lettél teremtve, hogy fogyaszd az erőforrásokat – hogy egyél, lélegezz, és kitöltsd a teret. Isten arra tervezett, hogy változást hozz az életeddel. Arra lettél teremtve, hogy hozzáadj az élethez a Földön, ne csak elvegyél. Isten azt akarja, hogy adj vissza valamit.

A Biblia azt mondja: „Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Efézus 2:10) Ezek a jó cselekedetek a te szolgálataid a világ felé. Amikor másokat szolgálsz bármilyen módon, akkor éppen Istent szolgálod, és betöltöd életed egyik célját (Kolossé 3: 23-24, Máté 25:34-45, Efézus 6:7).

Amit Isten Jeremiásnak mondott, az számodra is igaz: „Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a megszülettél, kiválasztottalak egy különleges feladatra.” (Jeremiás 1:5a – NCV fordítás)

A legtöbb ember, mikor erre a „különleges feladatra” gondol, akkor egyházi hivatásra, lelkipásztorra, papra gondol, azonban Isten azt mondja, hogy az Ő családjának minden tagja pap. A Bibliában a „szolga” és a „pap” szavak szinonimák, ugyanúgy, mint a szolgálat és a papság. Ha keresztény vagy, akkor pap vagy és amikor szolgálsz, papi feladatot látsz el.

Rácsodálkoztál-e már, gondolkoztál-e már azon, hogy Isten miért nem visz minket azonnal a mennybe, abban a pillanatban, mikor elfogadjuk a kegyelmét? Miért hagy minket itt, ebben az elbukott világban? Azért, hogy betöltsük az Ő célját! Isten azzal a szándékkal mentett meg téged, hogy az Ő céljaihoz használjon. Istennek van számodra egy papi szolgálata a Gyülekezetben, és egy missziós megbízása a világban.

Beszéljetek róla:

  • Van-e valami, ami visszatart attól, hogy elfogadd Isten hívását az Ő szolgálatára?
  • Mi az a szolgálati feladat, amiről hiszed, hogy Isten adta a számodra, amiről tudod, hogy Isten erejével és hatalmával tudod elvégezni?


(Daily Hope by Rick Warren, 2013.01.25.)

Szólj hozzá!
Címkék: szolgálat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása