Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azt akarja, hogy élvezd az életed

2013. február 09. 03:00 - Lilla:)

"Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk." (1 Timóteus 6:17.)

enjoylife.jpg

Lehet, hogy sok stresszes helyzet ér a jelenlegi gazdasági rendszer miatt, de Isten még mindig azt akarja, hogy élvezd az életed.

Keresztényként élvezheted az életet, mert a lelkiismereted tiszta. Élvezheted az életet, mert Isten szeretete miatt biztonságban vagy. Jól érezheted magad és nevethetsz a gyülekezetben. Élvezheted a barátaid társaságát, akik nem manipulálnak téged, mert Jézushoz hasonlóvá akarnak válni, és ez azt jelenti, hogy megtanulnak odafigyelni másokra.

Sajnos nagyon sok olyan ember van, akik nem akarják beengedni Istent az életükbe, mert félnek, hogy akkor fel kell adniuk mindent, ami élvezet az életben. Azt hiszik, hogy kereszténnyé válni olyan, mint amikor azt mondják, hogy vége a bulinak, hogy szelleminek lenni az nyomorúságos.

Az emberek fanatikusan keresik a szórakozási lehetőségeket, ami azt jelenti, hogy a csökkentett haszon törvénye alatt élnek. Vagyis több időt fordítanak, több pénzt költenek és több energiát fektetnek bele valamibe, amiből egyre kevesebb izgalmat nyernek. Körbenézve azt kérdezgetik "Most már jól érezzük magunkat?"

Az igazság az, hogy Isten "megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk" (1 Timóteus 6:17/b.).

Isten azt akarja, hogy élvezd az életet!

Beszéljetek róla:

  • Miért akarja Isten, hogy élvezd az életed?
  • Hogyan válaszolsz arra az igazságra, hogy Isten szeretete extravagáns, bőséges és meghaladja az értelmünket?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 02. 02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása