Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nyisd ki a Bibliád és fedezd fel a benned rejlő lehetőségeket

2013. március 30. 03:00 - BélaPéter

“Akkor vagytok igazán a tanítványaim ha hűségesek maradtok a tanításaimhoz. Akkor tudni fogjátok, hogy mi az igazság és az igazság szabadokká tesz titeket.” (Jn 8:31-32 NLT fordítás)

lion.jpg

Az az igazság, hogy az ember nincs is tisztában a saját képességeivel. Csak a Teremtő tudja igazán kifürkészni. Csakis Isten, aki megalkotott, tudja, hogy mire vagy képes. A szüleid, a párod, a barátiad, a főnököd - ők mind csak a lehetőségeid felszinét látjták. Csak Isten tudja, hogy mire vagy igazán képes.

Az agyunknak csak egy kis részét használjuk. Nincs is szükségünk nagyobb inteligenciára. Csak a meglévő inteligenciádnak kell nagyobb részét kihasználnod!

A legtöbb ember mások elismeréséért él. Az idejük nagyrészét azzal töltik, hogy amiatt izgulnak, hogy mások mit gondolnak róluk. Az életed pedig szép lassan csak abból áll, hogy újra és újra lejátszod a fejedben, hogy mások mit is hazudtak neked. Lehet, hogy nem is akartak hazudni, de mégis csak hazudnak. Azt mondják, hogy nem tudsz megtenni valamit, és, hogy ne is fáradj vele, mert úgy sem érsz semmit.

Újra és újra lejátszod ezt a fejedben. De csak hazugságok. Azok az emberek akik ezeket állítják nem is tudják, hogy mire vagy képes. Inkább beszélj a Teremtőddel!

Csak Ő tudja, hogy miket tud tenni az életedben. És csak Ő tudja megnyitni a tárházad lehetőségeit. Na de miként?

Az Úr az Igéjén keresztül szabadít fel és tesz képessé. János 8:31-32 verseiben így szól Jézus: “Akkor vagytok igazán a tanítványaim ha hűségesek maradtok a tanításaimhoz. Akkor tudni fogjátok, hogy mi az igazság és az igazság szabadokká tesz titeket.” (NLT fordítás) Isten Igéje tesz képessé arra amire teremtve lettél. Általa olyan dolgokra leszel képes, amikről korábban álmodni sem mertél.
Hogyan lehetséges ez?

Tanuld meg Isten Igéjét! Isten addig nem tesz képessé a benned rejlő lehetőségek feltárására amíg ki nem nyitod a Bibliát és nem tanulsz belőle. Ezt nem lehet ozmózissal elérni! Úgy lehet elkezdeni csinálni, hogy megtanulod, hogy mit is mond a Biblia.

Fogadd el Isten Igéjét! Legyen a Biblia az életed egyedüli tekintélye. Lehet, hogy nem tetszik amit olvasol, de ha azt akarod, hogy az életedben Isten legjobb szándéka valósuljon meg akkor fogadd el amit mond.

Engedelmeskedj Isten Igéjének! Nem lehet csak megtanulni és elfogadni Isten Igéjét. Meg is kell tenni amire tanít! Nem kapsz áldást csak azért mert tudod, hogy mit mond a Biblia. Áldást akkor kapsz ha azt teszed amire a Biblia tanít.

Sokkal többre lettél teremtve mint amit el tudsz képzelni! A Biblia azt mondja az 1Kor 2:9-be, hogy "Amit Isten azok számára tervezett akik szeretik Őt, az több mint amit szem valaha látott vagy fül valaha hallott. Még csak nem is gondolt rá soha senki! (CEV fordítás)

Nyisd ki Isten Igéjét és tedd azt amit csak Isten gondolt rólad!

Beszéljetek róla:
- Mennyire vagy következetes Isten Igéjének megnyitásában? Mit teszel ma ezért?
- Az életed milyen részéért imádkozol Isten áldásáért? Hűséges vagy ezen a területen hozzá?

Daily Hope by Rick Warren 2013. Március 23.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása