Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A változásokhoz őszinte közösség kell

2013. április 26. 03:00 - kohutnemarti

“Mivel hallottatok Jézusról és az igazságról, ami rajta keresztül jött el, vessétek el a régi bűnös természeteteket és a korábbi életformátokat, amely kényelemmel és megtévesztéssel van megfertőzve. Helyette hagyjátok, hogy a Szentlélek megújítsa a gondolkozásotokat és hozzáállásotokat. Vegyétek fel az új természetet magatokra, amellyel hasonlóvá lehettek Istenhez - őszinte, igazságos és szent. Ne hazudjatok többé, hanem hagyjátok, hogy a körülöttünk lévőknek igazat mondhassunk, hiszen ugyanannak a testnek vagyunk a részei. “(Efézusi levél 4: 21-25 NLT)

Ahhoz, hogy az életedben jelenlévő hibákat kijavítsd, kell, hogy legyenek az életedben olyan emberek, akik megmondják neked az igazat. Magadtól nem fogsz javulni, mások is kellenek hozzá. Támogatásra van szükséged. Egy kis csoportra, egy őszinte közösségre van szükséged.

Van pár dolog az életben, amin nem fogsz tudni változtatni egyedül, általában ezek a legbonyolultabb élethelyzeteid és nem akarod, hogy más is tudjon róla.

Azok a dolgok, amelyeken nem fogsz túljutni, amíg el nem mondod valakinek. Nem kell mindenkinek elmondanod, csak találnod kell egy embert, aki megbízik benned és akiben megbízol - valaki, aki bizalmasod lesz, aki feltétel nélkül szeret, nem ítélget, és imádkozik érted. Az érzéseid felfedése az első lépés a gyógyulás útján.

Ez nem egy olyan kis csoportot jelent, ahol az emberek felületesek, és mindenki mindig “jól van” és “ragyogóan”. Olyan érett kiscsoportra van szükséged ahol azt mondhatod: “Ez a hét nagyon nehéz volt. Az élet fájdalmas. Hát ez történt velem.”

“Tehát ne hazudjatok többé, hanem hagyjátok, hogy a körülöttünk lévőknek igazat mondhassunk, hiszen ugyanannak a testnek vagyunk a részei.” (Efézusi levél 4:25 NLT)

Ha hívő vagy, akkor tartozol is valahova. Az Isten családjába tartozol, és minden más hívő is hozzád tartozik. Nem válhatsz azzá, akivé Isten akar formálni, amíg nem tartozol egy olyan megfelelő mélységű kiscsoportba, ahol őszinte lehetsz. Tedd félre a hazugságokat. Beszélj a körülötted lévőkkel. Mondd el a barátodnak az igazságot, mert egymáshoz tartoztok.

Ha komolyan gondolod, hogy a szíved legmélyebb dolgaiban akarsz változni, életed legnagyobb hibáit is szeretnéd kijavítani, szembe kell nézned az őszinteségtől való félelmeddel. Nem szabad megjátszanod magadat. Tedd félre a hamisságot. Légy igazi, légy őszinte!

Leélheted az életedet úgy is, hogy mindig azt tetteted, minden rendben. De addig nem lesz minden rendben, amíg azt megjátszod. És soha nem leszel jobban, nem gyógyulsz meg, nem és törsz ki abból a helyzetből, ami lehúz, amíg nem beszélsz róla valakinek.

Beszéljünk róla:
Hogyan írnád le a kicsoportod átláthatóságát? Őszinték vagytok egymással?

Mi volt az eredménye, amikor tetteted, hogy minden rendben? Most hogy érzel?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 04. 19.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása