Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízz a Bibliában, Jézus is ezt tette

2013. június 10. 03:00 - sema22

" Bizony mondom néktek, amíg az ég és a föld el nem múlik, a törvényből egy jóta vagy vessző sem veszik el, amíg minden be nem teljesedik." (Máté 5:18, NIV fordítás)

Talán hallottad már, hogy valaki ezt mondja: "Jézusban bízom, de azokban az emberekben, akik a Bibliát írták, nem." Ez azonban így nem logikus.

Jézus ugyanis bízott a Bibliában - annak minden szavában! Azt tanította nekünk, hogy a Biblia egy különleges könyv, amely minden más könyvtől különbözik.

Jézus ezt mondja a Máté 5:18-ban: "Bizony mondom néktek, amíg az ég és a föld el nem múlik, a törvényből egy jóta vagy vessző sem veszik el, amíg minden be nem teljesedik" (NIV fordítás).

Jézus azt mondja, hogy a Biblia megáll az idők végezetéig. Elvégzi azt, amit Isten be akar teljesíteni ezen a világon. 

A János 10:35-ben ezt mondja Jézus: Mi pedig tudjuk, hogy az Írásnak mindig igaza van (NIRV ford.). Jézus a Biblia igazságát hirdette. És amikor Jézus azt mondja, hogy a Biblia igaz, akkor nekünk oda kell figyelnünk.

Amikor Jézus a Bibliáról beszélgetett emberekkel, gyakran egyetlen bibliai mondat vagy egyetlen szó alapján érvelt. Az Írás minden mondatában, minden szavában hitt. Szóval, ha bízom Jézusban, akkor miért ne bíznék a Bibliában is?

Amikor Jézus a Bibliáról beszél, akkor nem csupán mint irodalmi alkotásról vagy  történelmi eseményeket leíró könyvről beszél. Ő a Bibliát egy olyan könyvnek látta, ami életeket változtat meg. A Lukács 11:28-ban ezt mondja Jézus: "Leginkább azok az áldottak, akik hallják az Igét, és engedelmeskednek is neki" (NIV ford.). Jézus nem csak azt akarta, hogy olvassuk a Bibliát. A verseket és a történelmi témájú könyveket szoktuk olvasni. Ő azt akarta, hogy engedelmeskedjünk neki. Ezt kell tennünk, mert a világegyetem Teremtője írta.

Amikor Jézus a Bibliáról beszélt, úgy beszélt róla, mint amiben a személyek és események valóságosak. A prófétákról is mint valós személyekről beszélt. És Dánielről is. Jézus mindent elhitt Noéról és az özönvízről. Elhitte, hogy élt Ádám és Éva. Elhitte Sodoma és Gomora tragikus történetét. Elhitte Jónás történetét is, és azt, hogy lenyelte a cethal.

Jézus elhitte a Biblia legvitatottabb történeteit is, pl. Noé, Ádám és Éva, Sodoma és Gomora, vagy Jónás történetét. (Azok az emberek, akik szerint a Biblia inkább csak jó de soha meg nem történt történetek gyűjteménye, mindig ezt a négy történetet emelik ki.)

Ha Jézus elhitte Jónás történetét, akkor nekem is el kell hinnem. Nem tudom, hogy Isten hogyan teremtett olyan nagy halat, ami le tud nyelni egy férfit, de ez így történt.

Bízom a Bibliában, mert Jézus is ezt tette.

Beszéljünk róla:

  • Vannak olyan részei a Bibliának, amit nehéz elhinned? Miért?
  • Szerinted mit szeretne Isten az Igéjén keresztül elvégezni az életedben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 06. 03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása