Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A megváltó szenvedés célja

2013. augusztus 10. 03:00 - FodorImi

Hogyan ismerhető fel a lelki fájdalom? - ÉLETIGENLŐK

„Isten megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat. Amikor a szenvedések, problémák leterhelnek minket, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van. Mert ha minket megvigasztal az Isten, bizonyosan mi is meg fogunk vigasztalni titeket. Így ti is képesek lesztek ugyanezeket a dolgokat türelemmel elviselni.”
(2Korinthus 1:4,6 – NLT fordítás)

Fájdalmaid gyakran feltárják Isten veled kapcsolatos céljait. Isten sosem pazarolja el a fájdalmat. Mikor keresztülmégy egy szenvedésen, Isten azt akarja, hogy segíts másoknak túljutni ugyanazon a szenvedésen. Azt várja tőled, hogy oszd meg. Isten fel tudja használni életed problémáit, hogy mások felé szolgálj velük. Tény, hogy azok a dolgok, amiket legjobban szégyellsz az életedben, amiket leginkább rossz néven vettél, ezek válhatnak legnagyobb szolgálatoddá más emberek megsegítésében.

Ki tudna jobban segíteni annak, aki fizetésképtelenné vált, mint az, aki már maga is keresztülment az anyagi csődön? Ki tudna jobban segíteni annak, aki a függőség ellen küzd, mint az, aki már megküzdött a függőséggel? Ki tudna jobban segíteni egy speciális igényű gyermek szüleinek, mint az, aki már felnevelt egy speciális igényű gyermeket? Ki tudna jobban segíteni annak, aki elveszítette a gyermekét, mint az, aki szintén átélte ugyanezt?

Életed legkevésbé szeretett dolgait Isten jóként akarja használni az életedben.

A Biblia azt mondja: „Isten megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat. Amikor a szenvedések, problémák leterhelnek minket, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van. Mert ha minket megvigasztal az Isten, bizonyosan mi is meg fogunk vigasztalni titeket. Így ti is képesek lesztek ugyanezeket a dolgokat türelemmel elviselni.” (2Korinthus 1:4,6 – NLT fordítás)

Ezt hívják megváltó szenvedésnek. A megváltó szenvedés az, amikor te mégy keresztül a fájdalmon, szenvedésen, problémán azért, hogy abból valaki másnak származzon előnye.

Pontosan ezt tette Jézus is. Mikor meghalt a kereszten, Ő nem érdemelte ki a halált. Mégis Ő ment keresztül a szenvedésen, hogy neked legyen hasznod belőle, hogy megváltott lehess, hogy bemehess a mennybe.

Sok, különféle oka lehet életed problémáinak, fájdalmainak, szenvedéseinek. Néha magad hozod magadra a bajokat, amik megtörténnek. Mikor egy buta, rossz döntést hozol, ez nehézségeket hoz az életedbe. Ha túlköltekezel, olyan dolgokat vásárolsz meg, amelyeket nem engedhetnél meg magadnak, és nem számolsz a jövővel, elborít az adósság, végül elveszted a házad, nem mondhatod, hogy „Istenem, miért engedted elveszítenem a házam?” Nem hibáztathatod Istent a saját rossz döntésedért.

Más problémáidban azonban ártatlan vagy. Megsebeznek más emberek fájdalmai, ostobaságai vagy bűnei. És van életedben néhány olyan fájdalom, amely megváltó szenvedés. Isten gyakran megengedi, hogy keresztülmenjünk problémákon azért, hogy aztán másoknak segíteni tudjunk.

Beszéljünk róla:

  • Melyek azok a problémák az életedben, amelyek felől Istent kérdezed, vagy csodálkozol rajtuk, hogy miért történtek meg veled?
  • Hogyan tudnád használni ezeket a fájdalmas megtapasztalásokat mások javára?


(*Daily Hope by Rick Warren, 2013.08.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása