Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Erő van a csoportos imában

2013. augusztus 11. 03:00 - gyanus

"Segítetek minket azzal, hogy imádkoztok értünk. Azután sok ember hálát fog adni, mert Isten kegyelmesen válaszolt a sok imára, amit a mi épségünkért mondtak" (2Kor 1:11 - NLT fordítás).

Hogy átjuss a mostani nehézségeiden, szükség van arra, hogy más embereket is megkérj, hogy imádkozzanak érted.

Ez nagyon egyszerű, ha tagja vagy egy kis csoportnak vagy közösségnek. De ha nehéz időszakon mész keresztül úgy, hogy nincsenek testvérek körülötted, akkor védtelen vagy. Nincs meg az az erőd, ami a kis csoporthoz tartozóknak igen, mert nincsenek emberek, akik imádkoznának érted.

A Biblia ezt mondja a 2 Korinthus 1:11-ben: "Segítetek minket azzal, hogy imádkoztok értünk. Azután sok ember hálát fog adni, mert Isten kegyelmesen válaszolt a sok imára, amit a mi épségünkért mondtak" (NLT ford.).

Őszinte leszek veled: nem tudom, hogyan működik ez, de több erő van a csoportos imában. És ez a "többlet"  erő nincs ott, amikor csak te imádkozol magadért.

A Biblia azt mondja, hogy "ha ketten egyetértenek abban, hogy valamit véghez visznek, megadatik nekik" és "ahol ketten vagy többen az én nevemben összegyűlnek, én ott vagyok közöttük."

Szükséged van erre az erőre, hogy átjuss azon, amin épp most mész keresztül. Ezért fontos, hogy tartozz egy kis csoporthoz vagy közösséghez, és meg kell kérned őket arra, hogy imádkozzanak érted.

A Biblia ezt mondja a Galata 6:2-ben: "Hordozzátok egymás terhét, és így be fogjátok tölteni a Krisztus törvényét" (NIV ford.). Mi Krisztus törvénye? "Szeresd felebarátodat, mint magadat." Amikor másokért imádkozol, úgy szereted a felebarátodat, mint magadat, és amikor ők imádkoznak érted, úgy szeretnek téged, mint önmagukat.

Beszéljünk róla:

  • Kik azok az emberek az életedben, akikhez odamehetsz az imakéréseiddel, és tudod, hogy imádkozni fognak érted?
  • Hogyan láttad Isten gondoskodását az életedben annak hatására, hogy imádkoztak érted egy kis csoportban vagy közösségben?

Rick Warren, Daily Hope, 2013. 08. 04.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása