Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne tagadd meg, amin keresztülmentél az életben!

2013. augusztus 30. 03:00 - rorsy

"Emlékezz ma arra, mit tanultál az Úrról a tapasztalataidon keresztül." (5Móz 11,2 - TEV fordítás)

Bizonyára sok tapasztalatot gyűjtöttél életed során, legyenek azok jók, rosszak, szégyenletesek, helyesek, helytelenek, örömteliek vagy szomorúak. Nem kell a múltad elől elfutnod, mert Isten jóra használhatja azt az életedben.

A Galata 3,4 ezt mondja: "A tapasztalataid hiábavalóak lennének? Remélem nem." (NCV ford.) Ne menekülj a múltad elől. A fájdalom miatt sok ember letagadja, figyelmen kívül hagyja vagy megbánja a múltját, vagy esetleg neheztel miatta. Ők felülírják a múlt eseményeit és kiszínezik a történteket, mert könnyebben birkóznak meg a hazugságokkal, mint a múlt fájdalmaival. De ha letagadod ezeket, Isten nem tudja a tapasztalataidat jóra használni.

Isten jóra tud használni minden tapasztalatot az életeben, de nem szabad tovább menekülnöd előlük. El kell fogadnod a múltadat. Talán a szüleid nem voltak olyan nagyszerűek, vagy éppen az iskolában nem szerettek annyira a többiek, vagy lehet, hogy nem te voltál a focicsapat kapitánya... de attól még ezek a te saját tapasztalataid, ne tagadd meg őket.

Ne próbáld tovább kiűzni a rossz élményeket az emlékezetedből - emlékezz azokra. A 5Móz 11,2 ezt mondja: "Emlékezz ma arra, mit tanultál az Úrról a tapasztalataidon keresztül" (TEV ford.).

Ez a vers arról beszél, hogy milyen fontos emlékezni az életben megtanult leckékre és tapasztalatokra. Hogyan tudod ezt megtenni? A legjobb módszer az, ha naplót vezetsz. Nem olyan naplót, amibe minden nap beleírod, hogy mit csináltál aznap (pl. nem azt, hogy ma elmentem a boltba és vettem egy kis tejet). Ebbe a  naplóba nem kell minden napodról beszámolnod,  de minden alkalommal, amikor valami fontos tapasztalatot szereztél vagy éltél át, írd le azt, és így nem fogod elfelejteni (pl. "ez nagyon fájt, nagyon sok nehézség árán tanultam meg ezt a leckét, és nem akarom elfelejteni").

Hogy ne felejtsd el, mit tanultál Istenről, fontos, hogy írj ilyen feljegyzéseket. Aztán a nehéz időkben majd vissza tudsz nézni és emlékezhetsz, mit tanított neked Isten, és ebből erőt és bátorságot meríthetsz, mert tudni fogod, hogy Isten mindig a te javadra munkálkodik.

Beszéljünk róla:

  • Fontos, hogy emlékezz Isten hűségére és a megválaszolt imákra? Mit teszel azért, hogy ne felejtsd el?

  • Ha olyan típusú ember vagy, aki nem szeret leírni dolgokat,  a papíron és a tollon kívül milyen más lehetőséged van arra, hogy megjegyezd, milyen leckét tanított meg Isten neked?
(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 08. 23.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása