Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Pap vagy

2013. szeptember 07. 03:00 - FodorImi

„Jöjjetek hozzá, mint élő kövek, mint szellemi ház, amely szent papságra épült” (1Péter 2:5a – GW fordítás)

priest2_1.jpg

Isten azt mondja, hogy pap vagy. A hátteredtől függően ez rémisztő vagy zavaró lehet. Péter azt mondja, hogy a két előny, mellyel a papok bírnak, az minden hívő számára elérhető.

Az Ószövetségben a papok két dolgot tettek:

  1. Joguk, kiváltságuk és felelősségük volt közvetlenül Istenhez menni. Imádkozhattak, beszélhettek Istenhez, imádhatták Őt és közösségben lehettek Istennel. Mindenki más csak a papokon keresztül tehette meg ezt.

  2. A papok kiváltsága és felelőssége volt képviselni Istent az emberek előtt, és szolgálni nekik a szükségeik szerint.


Ez az a két dolog, ami igaz rád is, amikor hívővé válsz.

Közvetlen bejárásod van Istenhez. Nem szükséges senki máson keresztül imádkoznod. Nem kell gyónnod senki máson keresztül. Nem kell, hogy bárki máson keresztül legyen közösséged Istennel. Olvasd a Bibliád, beszélgess az ÚRral, és legyen közösséged közvetlenül vele.

A Biblia elmondja, hogy mikor Jézus meghalt a kereszten, a templomban volt egy kárpit, amely elválasztotta a Szentek Szentjét, ahol Isten volt, attól a helytől, ahol az ember volt. Csak a papok mehettek a kárpit mögé, évente egyszer. Mikor Jézus meghalt a kereszten, Isten kettéhasította ezt a kárpitot – mintegy 70 láb (kb 21 m) – a tetejétől az aljáig, jelképezve, hogy nincs többé válaszfal.

Kaptál ajándékot is, hogy szolgálj másokat. Minden keresztény egy szolgáló. Nem pásztor, hanem szolga. Minden alkalommal, mikor használod a képességeidet, ajándékaidat, hogy segíts másoknak, akkor szolgálsz.

„Ő szabadított meg minket, és Ő választott ki minket az Ő szent munkájára. Nem azért, mert megérdemeltük, hanem mert ez volt a terve már a világ kezdete előtt.” (2Tim.1:9 – LB fordítás) Miért szabadított meg Isten? Hogy szolgálhasd Őt! Egy nem szolgáló keresztény, az ellentmondás.

Honnan tudhatod meg, hogy mi a szolgálatod? Nézd meg a tehetségeidet, ajándékaidat, képességeidet. Amikor használod ezeket a talentumaidat, ajándékaidat, ezt hívják szolgálatnak. Nincs ebben semmi különleges. Csupán másoknak segítesz. Lehetsz pap egy kereskedelmi irodában? Egészen bizonyosan lehetsz. Lehetsz pap könyvelőként? Természetesen. Kamiont vezetsz? Akkor is. Minden alkalommal, mikor másoknak segítesz Isten nevében, akkor szolgálsz.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan használod ajándékaidat és képességeidet mások szolgálatában?
  • Hogyan használod fel papként a helyzetedet? Kihasználod-e minden előnyét annak, hogy közvetlen bejárásod van Istenhez?


(Daily Hope by Rick Warren – 2013.08.31)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása