Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

"Kedves barátaim! Isten, az Atya már régen kiválasztott titeket..."

2013. szeptember 14. 00:01 - rorsy

"Kedves barátaim! Isten, az Atya már régen kiválasztott titeket és tudta, hogy az Ő gyermekei lesztek." (1Pt 1,2 LB)

Lesznek előttünk akadályok - mindig is voltak. Talán azért érzed csüggedtnek magad, mert harcolnod kell a kapcsolataidban, vagy mert akadályok állnak a karriered útjában, vagy talán mert nem vagy teljesen egészséges.

Amikor a csüggedés időszaka beköszönt, egy dologban biztos lehetsz: Isten választott téged, hogy a családja tagja légy. Már jóval azelőtt, hogy Te Őt választottad volna, Ő már kiválasztott téged!

A Biblia azt írja az 1Pt 1,2-ben: "Kedves barátaim! Isten az Atya, már régen kiválasztott titeket és tudta, hogy az Ő gyermekei lesztek." (LB)

Isten nem azért választott ki, mert tettél valamit. Mindezt azért tette, mert Ő az, Aki, és Ő így döntött. Nem azért, mert elég jó, elég okos, vagy elég szellemi ember voltál, hogy megmentsen. Azért mentett meg, mert szeret!

És ez  jó hír - az evangélium! Ez az a jó hír, amelyre az egész életedet építened kell.

Mivel semmit nem tettél, amivel kiérdemelted a helyed Isten családjában, semmit nem tehetsz azért sem, hogy elveszítsd azt. Az 1Péter 1,3 ezt írja: "Az Ő határtalan irgalma az, ami nekünk adta az újjászületés jogát, így most már Isten családjának tagjai vagyunk."

A Te helyed Isten asztalánál az Ő kegyelme révén van fenntartva, nem a teljesítményeid alapján. Régen sem érdemelted meg, most sem érdemled meg. De a világegyetem Teremtője ezt mondja: "Azt akarom, hogy része légy a családomnak."

Beszéljünk róla:

  • Az a tény, hogy Isten családjában biztos helyed van, hogyan kellene, hogy megváltoztassa a magatartásod és az életszemléleted?
  • Mit tehetnél a mai napon azért, hogy megnyugodj és megpihenj Isten szeretetében és elfogadásában?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 09. 07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása