Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add tovább, amit kapsz

2013. október 20. 03:00 - zsófi68

"Isten, aki magot ad a magvetőnek és kenyeret enni, el fog téged is látni maggal, amennyire csak szükséged van, ami növekedni fog, hogy gazdag termést arathass nagylelkűségeddel. Mindig gazdaggá fog tenni ahhoz, hogy adakozó lehess, ezért sokan adnak majd hálát Istennek az ajándékokért, mit tőlünk kaptak. Mert ez a szolgálat nemcsak Isten embereinek szükségleteit elégíti ki, de túláradó hálát is szül Isten iránt." (2Kor 9,10-12 TEV fordítás)

2010_10_23_Thanksgiving_01.JPG

Isten azt szeretné, hogy amit nekem ad, rajtam keresztül adhassa tovább.

Isten keresi azokat az embereket, akiken keresztül megáldhatja a világot. Körbenéz és azt kérdi:"Csésze leszel vagy szalmaszál?" Ha a csészét választod, csak teletöltődsz, és ennyi. De ha azt mondod: "Istenem, szalmaszál akarok lenni, vezesd át rajtam keresztül az áldásaidat más emberek felé", akkor olyan ember vagy, akit Isten meg akar áldani.

A 2Kor 9,10-11-ben ez áll: "Isten, aki magot ad a magvetőnek és kenyeret enni, el fog téged is látni maggal, amennyire csak szükséged van, ami növekedni fog, hogy gazdag termést arathass nagylelkűségeddel. Mindig gazdaggá fog tenni ahhoz, hogy adakozó lehess." TEV fordítás)

Ez az ígéret arra épül, hogy mennyire vagy hajlandó megosztani mindazt, amit Istentől kaptál. Kész vagy továbbadni azt az áldást, amivel Isten megáldott téged?

Most lehet, azt mondod "Várjunk csak egy percet! Én nem vagyok elég gazdag ahhoz, hogy ilyen nagylelkű legyek!" Ó, de igen, az vagy! Nem számít mennyid van, nagylelkű még lehetsz. Ott a bibliai történet az özvegyasszonyról, akinek csak két fillérje volt, mégis mind bedobta a perselybe. Mindig van mit adnod. Az csak kifogás, hogy "nincs elég, amiből adhatnék". Mindig tudsz adni valamit. Kell is adnod, mert Isten így tesz próbára. A Korinthusi levél 12. verse így folytatódik: "mert ez a szolgálat nemcsak Isten embereinek szükségleteit elégíti ki, de túláradó hálát is szül Isten iránt."

Mikor nehéz időket élsz, és így szólsz: "Istenem, nincs nekem sok, de bármennyi is az, kész vagyok másokkal megosztani. Csak kevés ételem van, de kész vagyok mást is meghívni vacsorára. Kész vagyok megosztanom másokkal, bármim is van", Isten megígér neked három dolgot: Először, lelkileg növekedni fogsz. Másodszor, mások szükségletei megelégíttetnek. Harmadszor, Istent dicséred ezzel.

Mikor továbbadod, amid van, Isten felfoghatatlan áldásai előtt nyitod meg az életed ajtaját.

Beszéljünk róla

  • Ezen a héten kivel oszthatod meg Isten áldását?
  • Ha úgy gondolod, nincs sok, amit továbbadhatnál, mit gondolsz, mit vár tőled Isten?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.13)

Szólj hozzá!
Címkék: áldás adni

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása