Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megtöri, aztán megsokszorozza

2013. október 21. 03:00 - Habakuk

"Dobd csak a kenyered a víz színére, sok nap múltán is ott találod." (Prédikátor 11,1 RSV fordítás)

monkimage.jpg

Bármit, amit Istennek adsz, Ő megsokszorozza.

Ha a tehetséged adod Istennek, a tehetséged sokszorozza meg. Ha az energiádat adod oda, az energiádat sokszorozza meg. Ha az időd adod oda, az idődet sokszorozza meg. Ha pedig a pénzed, akkor a pénzed sokszorozza meg. Ha a kapcsolataidat adod oda Istennek, akkor azt sokszorozza meg. Bármit amit Istennek adsz, azt megsokszorozza és így adja vissza.

Prédikátor 11,1 ezt mondja: "Dobd csak a kenyered a víz színére, sok nap múltán is ott találod."

Van egy csoda a Bibliában, amit Jézus azért tett, hogy megtanítsa ezt az igazságot. Ötezer ember követte Jézust egészen a sivatagba. Egész nap tanította őket, és a nap végére mind megéheztek. A tanítványok azt mondták Jézusnak, hogy küldje haza őket. Ehelyett Jézus azt válaszolta a tanítványoknak, hogy ételt kell adni nekik. Biztos vagyok benne, hogy ezt az ötletet nehezen nyelték le. Mit is tett itt Jézus? Megpróbálta a tanítványok hitét. Azt akarta látni, hogy mennyire bíznak a tanítványok benne, az ötezer ember megvendégelésének kérdésében.

A hatalmas tömegből egy kisfiú előhozta az ebédjét, amiben öt kis kenyér és két száraz hal volt. A fiú odavitte az ebédjét Jézushoz és azt mondta: "Uram, vedd el, a Tiéd lehet."

Jézus elvette a kenyeret, imádkozott, megtörte és megáldotta azt, azután megsokszorozta. Darabokra törte, és mindenkinek adott belőle. Megetette mind az ötezer embert. Ötezer ember volt szemtanúja ennek a csodának.

Nem csupán egy kis adag ételt adott az ötezernek; amikor a végén összeszedték a maradékot, 12 tele kosárnyi kenyeret és halat szedtek össze.

Isten mindig többet ad neked, mint amennyire szükséged van, vagy amit elvárnál vagy el tudnál képzelni. Elvette amit a fiú adott neki majd megtörte, megáldotta és felhasználta.

Ez az amit Isten a te életedben is tesz. A nehéz része a megtörés: miután Isten elfogad téged és megtör, azután megáld és felhasznál az Ő terve beteljesítésére.

Beszéljünk róla:

  • Mit akarsz ma Istenek adni?
  • Miért fontos, hogy hagyd Istent, hogy megtörjön téged?
  • Milyen lelkülettel szeretné Isten, hogy adj?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.14)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása