Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szerezd meg Isten erejét!

2013. november 02. 03:00 - Lilla:)

"Mert nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben." (1Korinthus 4:20)

34791_126059454124056_100001600064518_197211_4359442_n.jpg

Ahhoz, hogy teljes életet élhess, szükséged van Isten erejére.

A Biblia azt mondja az 1Korinthus 4:20-ban "Mert nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben."

Tudtad, hogy Isten nem azokat az embereket áldja meg, akik önmagukban bíznak? Ő azokat áldja meg, akik tőle függnek és átadják magukat neki.

Isten téged is akar használni, de az Ő ereje által kell élned. Az Efézus 3:20 szerint Ő "mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint."

Isten sokkal nagyobb dolgokat képes tenni, mint azt elképzelhetnéd. Tehát, hogyan szerezheted meg Isten erejét az életedre? Három útja van.

1. Megszerezheted Isten erejét imával. Ha már nincs semmi erőd, az egy dologról árulkodik: nem imádkozol. Az ima és az erő együtt jár.

2. Megszerezheted Isten erejét azzal, hogy kockázatot vállalsz és engedelmeskedsz neki. Amikor kockáztatsz azért, hogy azt tedd, amit Isten mondd neked - még akkor is ha ez nagyon nehéz és népszerűtlenséggel jár, még akkor is ha sokba kerül neked, még akkor is ha úgy tűnik, nincs értelme, még akkor is, ha senki más nem teszi ezt - Isten elárasztja életed az ő erejével.

3. Megszerezheted Isten erejét azzal, ha nem adod fel. Ne add fel! Isten azt akarja, hogy növekedjen a hited, és ehhez az kell, hogy Ő próbára tegye azt. Amikor nehézségeken mész keresztül, zsákutcákba érkezel, kétségbeesel vagy bátortalan vagy, Isten arra tanít, hogy bízz benne. Ha kitartasz, Isten meg fog áldani.

Beszéljetek róla:
- Hogy tudnád leírni azt, amikor Isten ereje van az életeden?
- Hogy teszi próbára most Isten a hited? Ezen keresztül, hogy szeretnéd hogy megáldjon?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 10. 26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása