Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor elveszítesz valakit, szükséged van Isten embereire

2013. november 15. 03:00 - magyarosijulia

„Vigyázzatok egymásra, hogy mindenki közületek megkapja Isten kegyelmét.” (Zsidó 12,15 NLT fordítás)

6 grief (1).png

Amikor elveszítesz valakit, nemcsak az emberek támogatására van szükséged, hanem arra is, hogy ők más nézőpontból képesek látni a dolgokat. Amikor elveszítesz valakit, nem látod a teljes képet, hiszen a fájdalom leszűkíti a látókörödet, így szükséged van mások segítségére, akik nagyobb perspektívából képesek látni a dolgokat. Nagyon nagy szükségünk van egymásra, amikor elveszítünk valakit.

Miután kicsit alábbhagy benned a nagy fájdalom, engedd, hogy mások szolgáljanak feléd - engedd, hogy segítsenek, hogy vigasztaljanak, hogy tanácsot adjanak vagy melléd üljenek és együtt gyászoljanak veled. Ne érezd magad zavarban emiatt! Ez az egyik oka annak, amiért Isten létrehozta az egyházat. Az egyház család, és azért vagyunk, hogy törődjünk egymással.

Kell, hogy tartozz egy kis csoporthoz és részt kell, hogy vegyél a szolgálatban, hogy megépíthesd azokat a hidakat, amelyekre elkerülhetetlenül szükséged lesz, amikor elveszítesz valakit.

Régebben, amikor a gyülekezetünk még sokkal kisebb volt, volt egy család, aki öt éve csatlakozott hozzánk, de soha nem jártak se a gyülekezetbe, se bibliaórákra, nem csatlakoztak házicsoporthoz és nem szolgáltak sehol. Soha nem ismerkedtek meg senkivel, egyszerű nézőközönség és "fogyasztók" voltak. Öt év telt el így, amikor a férjet megműtötték és kiderült, hogy az egész testében elterjedt a rák. Felhívták az irodámat és megkérdezték, hogy meg tudom-e látogatni őket?

Mivel sokszor kell utaznom a szolgálatom miatt, mondtam nekik, hogy én sajnos nem tudok most odamenni, de mondják meg a segédlelkészük vagy a házicsoport-vezetőjük vagy szolgálatvezetőjük nevét, vagy adják meg bárkinek a nevét, akit ismernek a gyülekezetből, hogy értesíthessem, és biztos vagyok benne, hogy ők majd hamarosan imádkoznak velük, bátorítják, vigasztalják őket,  vagy visznek nekik ételt vagy bármit, amire szükségük van. Annak ellenére, hogy már öt éve tagja volt ez a család a gyülekezetnek, egyetlen személynek a nevét sem tudták megmondani.

Később, amikor a férfi kijött a kórházból, elhagyták a gyülekezetet, arra hivatkozva, hogy itt senkit sem érdekel a sorsuk. De ez az ő hibájuk volt! Minden lehetőségük megvolt arra, hogy kapcsolatokat építsenek, hogy meglegyen az alap már a válsághelyzet előtt.

A Zsidó 12,15-ben ez áll: „Vigyázzatok egymásra, hogy mindenki közületek megkapja Isten kegyelmét.” (NLT fordítás). Hogy átvészeljük a veszteség időszakát, szükségünk van Isten embereinek a segítségére.

Beszéljünk róla:

  • Szerinted miért olyan nehéz elfogadni mások jóindulatát, irgalmasságát és ajándékait?
  • Hogyan lehet a legjobban segíteni annak, aki elveszített valakit?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.11. 08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása