Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mélységes hála

2013. december 06. 03:00 - *Agota*

"Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb." (Kolossé 2,7)

roots2.jpg

A mélységesen hálás magatartás Isten akarata számodra, mert ezáltal fejleszti a hitedet.

Hogyan fejlődik a hited a hála által? Akkor történik, amikor nehéz időket élsz - amikor nem látod a dolgok értelmét, amikor nem tudsz azokra rájönni, amikor az imáid megválaszolatlanok, amikor minden olyan úton halad, amelyen nem szeretnéd. Akkor történik, mikor az ilyen helyzetekben azt tudod mondani, hogy "Istenem, tudom, hogy te mindent kezedben tartasz. Tudom, hogy szeretsz, és tudom, hogy még ebből az egészből is tudsz kihozni valami jót. Hálás vagyok, hogy nagyobb vagy, mint a problémám."

Mindenki hálás tud lenni Istennek a jó dolgokért. De ha a nehéz időkben is hálás tudsz lenni, akkor a hited erősebb lesz és mélyebben meggyökerezik.

Habakkuk nehéz dolgokon ment keresztül, mégis ezt mondta: "Mert a fügefák nem fognak virágozni, a szőlőtőkéken nem lesz gyümölcs. Hiányozni fog az olajfák termése, a kertek sem teremnek ennivalót. Kivész a juh az akolból, és nem lesz marha az istállókban. De én vigadozni fogok az Úr előtt, örvendezek szabadító Istenem előtt." (Habakuk 3,17-18)

Mindazok a dolgok ellenére, amelyek nem jól alakultak, Habakuk örvendezett. Mi volt a hálájának az oka? Én örvendezek az Úrban, az én szabadítómban! Mikor minden összeömlik az életben, még mindig hálás lehetsz azért, hogy az Úr a te Szabadítód: Ő kihúz téged, hiszen nem vagy egyedül! Ő nem hagyott el téged. Adj hát ezért hálát Istennek!

Így tudod leginkább leellenőrizni a hited mélységét. Tudsz-e hálás lenni Istennek, amikor az életedben nem jól mennek a dolgok? Amikor kemény időkön mész keresztül, ne azt nézd, hogy mit vesztettél el. Arra figyelj, ami a tiéd maradt, és légy hálás érte!

Hálás lehetsz Istennek csak azért is, hogy Ő Isten. Megígérte neked, hogy veled lesz ezekben a nehéz időkben, és a hited még erősebb lesz ezáltal.

A Kolossé 2,7-ben ez áll: "Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb."

Isten akarata a radikális hála - minden esetben adjunk hálát. Miért? Mert a hálaadás megtiszteli Istent, közösséget alkot, és fejleszti a hitedet.

Beszéljünk róla:

  • Általában hogyan reagálsz nehéz helyzetekben? Szerinted Isten milyen reakciót vár el tőled?
  • Mit jelent megtisztelni Istent?
  • Hogyan erősítette meg Isten a hitedet a nehéz helyzetekben?

 (Daily Hope by Rick Warren, 2013.11.29)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása