Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csapatmunkával többre juthatunk

2014. január 03. 03:00 - Lilla:)

"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Efézus 2,10)

32 2014.01.03_1.jpg

Isten azért helyezett minket a Földre, hogy azt a munkát végezzük el, amit csak mi tudunk megtenni. Az Efézusiakhoz írt levél azt mondja, hogy Isten jó cselekedetekre teremtett minket és az a terve szerinti életre. Azt viszont nem tervezte, hogy egyedül végezzük ezt a munkát. Szükségünk van emberekre, akik velünk munkálkodjanak.

Biztos ismered azt az érzést, hogy amikor túl sokat dolgozol kimerülsz és kiégsz. Miért? Azért mert egyedül próbálod elvégezni a munkát, pedig Isten soha nem így akarta.

Isten azt mondja a Prédikátor 4,9-ben, hogy "jobb két ember, mint egy, mert többet elérnek, ha együtt dolgoznak." (NCV fordítás) Amikor csapatban dolgozol, sokkal többet tehetsz, mi több, ha jó csapattársaid vannak, sokkal szórakoztatóbb és kevésbé fárasztó a munka!

Képzeld el, hogy mindegyikünk egy hópehely. Egymagunkban nem tudunk nagy változást hozni, viszont ha több törékeny hópehely összetapad, megállíthatják a forgalmat. Ahogy a hópelyhek, mi is nagyot tudunk változtatni együtt, azzal, hogy mindegyikünk elvégzi a maga kis feladatát.

Tudtad, hogy amikor együtt dolgozunk itt a Földön, valójában az örökkévalóságra gyakorlunk? A mennyben mindannyiunknak lesz munkája, de mindegyikünknek csak egy kis rész, úgyhogy sosem leszünk túlhajszoltak és fáradtak. Egyikünknek sem kell majd nehéz terheket cipelnie, mert mindenkinek csak a maga kis részét kell elvégeznie, a munka mégis meglesz.

Ahogy éled az életed, jusson eszedbe, hogy nem kell egyedül csinálnod mindent. Szükséged van másokra, hogy melletted legyenek. Ahogy megosztod a terheidet más keresztyénekkel, rájössz, hogy többet tudtok így tenni Isten dicsőségére.

Beszéljünk róla:

  • Belefáradtál már abba, hogy túl sokat akartál egyedül teljesíteni? Mi volt a következménye?
  • Hogyan példázza, vagy kellene példáznia a gyülekezetnek a csapatmunkát, hogy nagyobb dicsőséget szerezzen Istennek?
  • Hogy szerezhetnél segítséget az Isten által rád bízott munkában? Kinek segíthetnél te?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12.27)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása