Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A közösség Isten válasza a vereségre

2014. január 06. 03:00 - zsófi68

"...alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is." (Fil 2,3-4)

35 2014.01.06.jpg

Mindannyiunknak szükségünk van másokra, akik vigyázzanak ránk: védelmezzenek, óvjanak és segítsenek a helyes úton maradni. A filippiekhez írt levélben Pál apostol azt írja, hogy figyelnünk kell mások érdekeire is, nem csak a sajátunkra. Mennyire ellenkezik a mi társadalmunk ezzel az igeverssel! A mai világban minden az egyénről szól - az én szükségleteim, az én érdekem, az én akaratom, az én célom. De Pál azt tanítja, hogy másokra is figyeljünk.

2001. szeptember 11-e óta az amerikaiak sokkal éberebben figyelnek egymásra, mivel további terrorista támadásoktól tartanak. De tudtad azt, hogy létezik a terroristáknál is pusztítóbb ellenség? Létezik egy személyes ellenséged, aki le akar győzni, éspedig a Sátán. Problémát akar okozni az életedben, tönkre akarja tenni a kapcsolataidat, és bántani akar, amennyire csak tud.

De miért akar bántani? Azért, mert Istent akarja bántani, de mivel Őt nem tudja, Isten gyermekeit üldözi. Egymagad sosem fogsz győzni a Sátán felett. De ha mások őrködnek feletted és segítenek neked, akkor győzedelmes lehetsz.

Íme egy jó tanács a Prédikátor könyvéből: "Bár egy legyőzhető, ketten megvédhetik magukat." (Préd 4,12 NIV)

Van aki támogasson? Van aki védelmezzen és figyeljen lelki fejlődésedre? Szükséged van egy közösségre, akik azt mondják: "Mi veled leszünk mikor nehéz időszakon mész keresztül. Nem hagyjuk, hogy elbátortalanodj vagy elkeseredj."

A közösség Isten válasza a vereségre. A Prédikátor 4,10 mondja: "Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki."

Ne feledd, hogy megpróbálhatod ugyan, de nem tudsz jól élni egymagadban. Mindannyiunknak szükségünk van másokra, hogy velünk járjanak, velünk dolgozzanak és figyeljenek ránk.

Beszéljünk róla:

  • Kik azok, akikről elmondhatod, hogy segítenek és figyelnek rád?
  • Hogyan mutatják ki, hogy törődnek lelki fejlődéseddel és biztonságoddal? Hogyan tudod te kimutatni ugyanezt más hívőknek?
  • Mi módon bizonyosodtál meg arról, hogy a közösség ereje legyőzi a Sátán támadásait?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12.30)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása