Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Határozz meg célokat a hited edzésére!

2014. január 12. 03:00 - gyanus

"Az eszes ember arcáról leolvasható a bölcsesség, a bolond szeme pedig a föld határáig kalandozik." (Péld 17,24 Revideált Károli fordítás)

41 (1)1.jpgA legtöbb dolog, amit napi szinten teszünk, nem fog számítani öt perc múlva, öt év múlva még inkább nem. Sok olyan dolgot csinálunk, ami nem sokat számít.

Hogy elérd az álmaidat az életben, el kell döntened, hogy mi az, ami igazán számít, és mi az értékálló az életedben, és ezekre koncentrálj. A Biblia azt mondja: "Az eszes ember arcáról leolvasható a bölcsesség, a bolond szeme pedig a föld határáig kalandozik" (Péld 17,24).

Miután megértetted, hogy mi az, ami a legjobban számít, állíts fel olyan célokat, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy hit kelljen a teljesülésükhöz. Jézus azt mondja a Máté 9-ben, hogy annyira fog megáldani minket, amennyire mi azt szeretnénk. Az áldásai a hitünk nagyságától függnek. Jézus azt mondja: "Legyen a te hited szerint" (Máté 9,29).

Isten azt mondja, hogy válaszd ki a poharad, és Ő megtölti. Legyen akár csak egy kis teáscsészényi, vagy egy öt literes kancsónyi, vagy egy száz literes tartálynyi hited, Isten teli fogja tölteni a hited szerint. Az Őbenne való bizalmad mértéke határozza meg, hogy mennyire áld meg téged.

A hitedet célok meghatározásával tudod edzeni. Célt határozol meg, ha azt mondod: "Istenem, hiszem, hogy azt mondod nekem, hogy ezt egy adott időre be kell fejezzem. Nagyon nagy erőfeszítésbe fog kerülni, hogy megtegyem, de hiszem, hogy ezt kell tennem."

Milyen a hitre alapozott cél? Ilyen:

  • Összpontosított: Valami pontosan meghatározott, amit lehet mérni.
  • Megvalósítható: Lehetséges, és gyakorlatias. Ha egy irreális célt határozol meg, nem fogod tudni teljesíteni.
  • Független: Személyes, hiszen nem határozhatod meg más emberek célját. A te tulajdonodban állnak a saját céljaid, nem máséban.
  • Nyomon követhető: A céljaidnak kell legyen határideje. Határidő nélkül nem cél a cél.
  • Szívből jövő: Sose állíts fel olyan célokat, amikért nem érzel szenvedélyt, mert sosem fogod elérni a vágy nélkül, hogy meg kell tenned.

A célok életet adnak az álmoknak, amiket már halottnak hittél. Nézz azokra az álmokra, amiket feladtál! Határozz meg célokat, és nézd meg mit tud tenni Isten!

Beszéljünk róla:

  • Mit gondolsz, miért segítenek a célok elérni az álmainkat?
  • Mi teszi nehézzé, hogy célokat határozzunk meg az álmainkkal kapcsolatban?
  • Mik azok a célok, amiket lefektethetsz, a még fel nem fedezett álmokért az életedben? Jegyezd meg a célodat, úgy, hogy leírod, és fontold meg, hogy másokkal is megoszd azt.

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.01.05)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása