Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szüksége van bárkinek egy új kezdetre?

2014. április 06. 03:00 - sema22

"Mivel Jézus feltámadt a halálból, egy teljesen új életünk van, tele minden olyan dologgal, amiért érdemes élni, beleértve a jövőnket is a mennyben." (1Péter 1:3-4 MSG)

 Egyszer beírtam a Google keresőbe, hogy "új kezdet", és 485.000 linket dobott ki. Nyilvánvaló, hogy sok ember szeretne új kezdetet az életében. Azt mondják, "elrontottam" vagy hogy "nagyon összekuszáltam a dolgokat", ezért szükségük van egy új kezdetre.

Jézus új kezdetet tud adni az embereknek. Péter, az egyik apostol így mondja: "Mivel Jézus feltámadt a halálból, egy teljesen új életünk van, tele minden olyan dologgal, amiért érdemes élni, beleértve a jövőnket is a mennyben." (1Péter 1:3-4, MSG ford.)

 Számos dolog történik, amikor az életedet Istennek átadod:

  • Kinyitod az életed Isten előtt, és elkezded megismerni Őt.
  • Teljesen új életet kapsz, és ez tele van olyan dolgokkal, amiért érdemes élni.
  • Jövőd lesz a Mennyben.

Ha más szavakkal akarnánk megfogalmazni, így is lehetne mondani: a múltad meg van bocsátva, lesz célja az életednek, és otthonod lesz a Mennyben. Micsoda üzlet! Jézus a múltadról, jelenedről és a jövődről is gondoskodik.

"Mindenünk, amink van - a helyes gondolkozás, a helyes életvitel, a múlttól való elszakadás és az új kezdet lehetősége - Istentől jön Jézus Krisztus által." (1Korintus 1:30)

Beszéljünk róla: 

- Mennyiben különbözik most az életed attól, amilyen akkor volt, amikor még nem voltál keresztény?

- Milyennek kellene lennie az életedben egy új kezdetnek Jézussal?

- A te életedben kinek lenne még szüksége arra, hogy meghallja a jó hírt, hogy Jézusban van lehetőség új kezdetre? Hogyan tudod elérni ezeket az embereket?

(Daily Hope by Rick Warren,  2014. 03. 30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása