Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ki lesz ott a mennyben temiattad?

2014. április 09. 03:00 - Á. Bözse

"A legfontosabb dolog az, hogy beteljesítsem a küldetésem, azt a munkát, amelyet az Úr Jézus bízott rám: hogy elmondjam az embereknek a jó hírt Isten kegyelméről." (Apostolok cselekedetei 20:24, NCV fordítás)

A Biblia azt mondja az Apostolok cselekedetei 20:24-ben: "A legfontosabb dolog az, hogy beteljesítsem a küldetésem, azt a munkát, amelyet az Úr Jézus bízott rám: hogy elmondjam az embereknek a jó hírt Isten kegyelméről." (NCV fordítás)

Figyeld meg: nem az van leírva, hogy a legfontosabb dolog az életben az, hogy férjhez menj, megalapozd a nyugdíjas éveidet, sokat utazz, híres legyél vagy kifizess egy házat. Azt mondja a Biblia, hogy a legfontosabb dolog az, hogy betöltsd a küldetésed. Ha Jézus azért halt meg érted a kereszten, hogy be tudd teljesíteni a küldetésed, és te nem teszed meg, akkor az súlyos pazarlás, amely örökre érvényes.

Isten céllal teremtett téged a földre. Van egy küldetése számodra, amit csak te tudsz beteljesíteni. Ennek a küldetésnek egy része az, hogy elmondd más embereknek a jó hírt Isten kegyelméről. Te is azért ismered Krisztust, mert valaki beszélt neked róla. Tehát: te kinek fogod elmondani?

Te nem szeretnél róla tudni, hogy valaki meghalt érted? Jézus minden egyes emberért meghalt ezen a földön. Ezen a hétvégén egy átlag magyar otthon fog ülni, tévét fog nézni ásványvízzel vagy sörrel a kezében, talán újságot olvas, hátradől és relaxál majd – és egyáltalán nem lesz tisztában azzal, hogy Jézus meghalt érte és nem tudja, hogy az ő kegyelme elérhető számára.

A Biblia azt mondja nekünk Péter második levelében, hogy az Úr nem szeretné, hogy bárki is elvesszen, hanem azt szeretné, hogy mindenki bűnbánatra jusson. Isten szeretne mindenkit a családjában tudni, és mivel Isten törődik ezzel, nekünk is törődnünk kell vele!

Nemsokára elérünk a húsvét időszakába. Az évnek ebben a szakaszában az emberek nyitottabbak egy meghívásra a gyülekezetbe, mint bármikor az évben. Ne vesztegesd el ezt a lehetőséget! Ne menj el anélkül a húsvéti alkalomra és halld a legjobb hírt a világon, hogy vinnél magaddal valakit, hogy azt először hallja! Ha nem jut eszedbe senki, akit elhívhatnál, akkor kezdj el imádkozni, hogy Isten nyissa meg a szíved, hogy meglásd azokat az embereket magad körül, akik sóvárognak a jó hírre! A szeszélyektől a terápiás könyvekig rohannak, egy viszonyban, munkában, sportban vagy egy hobbiban szeretnének beteljesedést találni. Ott van az a tátongó űr az életükben, amit egyedül Isten kegyelme tud betölteni.

Az a módja, hogy kimutassuk a hálánkat Isten kegyelméért, hogy a saját életünket úgy éljük, hogy az értékes legyen: tele nagylelkűséggel; és elmondjuk annyi embernek, amennyinek csak tudjuk, a jó hírt.

Lesz valaki, aki miattad lesz a mennyben?

Beszéljünk róla:

  • Kit tudnál meghívni a húsvéti istentiszteletre? Hogyan fogod tudni elérni ezt az embert?
  • Mi tart vissza téged attól, hogy megoszd a jó hírt a körülötted lévő emberekkel?
  • Töltsd egy kis időt azzal, hogy leírod a bizonyságtételed; ezáltal jobban fel leszel készülve arra, hogy elmondd azt, ha Isten ad rá lehetőséget.

(Daily Hope by Rick Warren,  2014. 04. 02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása