Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ad neked képességeket, mások segítésére

2014. május 14. 03:00 - gyanus

"Most már hozzá tartoztok, aki feltámadt a halálból, azért, hogy hasznosak legyünk Isten szolgálatában." (Róma 7:4b - Angolból szabadon fordítva)

0416_servanthood.png

Isten azért teremtett, hogy másoknak segíts. Tekintet nélkül a munkádra, vagy a karrieredre, az az elhívásod, hogy teljes idős keresztény szolgáló legyél. A "nem szolgáló keresztény" egy önellentmondás.

A Biblia azt mondja: "Megmentett minket és elhívott arra, hogy az Ő népe legyünk, nem a tetteink miatt, hanem a saját céljára" (2.Tim.1:9a - Angolból szabadon fordítva).

Péter még azzal egészíti ezt ki, hogy: "Azért választott ki benneteket, hogy mindenkinek hirdessétek Isten nagy tetteit, és nyilvánvalóvá tegyétek az ő kiválóságát" (1.Pét.2:9b - Egyszerű fordítás).

Amikor felnőttél talán azt gondoltad, hogy Isten elhívása olyan dolog, amit csak misszionáriusok, pásztorok, apácák, és más teljes idős gyülekezeti munkások tapasztaltak meg, de a Biblia azt mondja, hogy minden keresztény szolgálatra van elhívva.

Amikor használod az Istentől kapott képességeidet, hogy segíts másoknak, betöltöd az elhívásodat. A Biblia azt mondja: "Most már hozzá tartoztok, aki feltámadt a halálból, azért, hogy hasznosak legyünk Isten szolgálatában" (Róma 7:4b - Angolból szabadon fordítva).

Beszéljetek róla:

  • Hogyan használod az Istentől kapott képességeidet, hogy segíts másoknak?
  • Milyen dologra hív Isten, amiről eddig azt gondoltad, hogy nem vagy rá alkalmas?
  • Hogyan tudsz bátorítani másokat a házi csoportodban, gyülekezetedben, vagy egy hívő közösségben, a szolgálat végzésére?

(Rick Warren, Daily Hope, 2014.05.07.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása