Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A valódi lelki érettség fokozatosan alakul ki

2014. május 28. 03:00 - FodorImi

„Eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra” (Efézus 4:13)

A tanítványság a Krisztushoz hasonlóvá válás folyamata, ez az utazás élethosszig tart. Isten azt akarja, hogy minden nap egy kicsit jobban hasonlíts hozzá. „Új életet kezdtetek élni, melyben folyamatosan megújultok, és hasonlóvá váltok Ahhoz, aki alkotott titeket.” (Kolossé 3:10 – NCV fordítás)

Ma a sebesség megszállottjai vagyunk, Istent viszont sokkal inkább az erő és stabilitás érdekli, mint a gyorsaság. Mi a gyors, azonnali megoldásokat, és a rövidebb utat akarjuk. Olyan prédikációt, szemináriumot, gyakorlatot akarunk, amely azonnal megold minden problémát, eltávolít minden kísértést, és felszabadít minket minden fájdalomból.

A valódi érettség azonban soha nem egyetlen megtapasztalás eredménye, legyen az akármilyen erőteljes vagy mindent elsöprő. A növekedés folyamatos. A Biblia azt mondja: „Életünk folyamatosan fényesebbé és szebbé válik, amint Isten belép az életünkbe, és hasonlóvá válunk hozzá.” (2Korinthus 3:18b – MSG fordítás)

Az emberek gyakran hiányosságaik köré építik fel az önazonosságukat. Azt mondjuk, „Én egyszerűen ilyen vagyok…” Az az öntudatlan aggodalom, hogy ha szabadjára engedem a szokásaimat, sérüléseimet, halogatásaimat, akkor ki leszek? Ez a félelem határozottan lelassítja a növekedésed.

A szokások kifejlesztéséhez idő kell. Emlékezz, a személyiséged a szokásaid összessége. Nem lehetsz kedves, hacsak a kedvesség nem a szokásod – ez azt jelenti, hogy úgy mutatsz kedvességet, hogy nem is kell gondolkodnod rajta. Nem lehetsz becsületes, hacsak nem szokásod, hogy mindig őszinte vagy. A férj, aki csak többnyire hűséges a feleségéhez, nem hűséges hozzá mindig! A szokásaid határozzák meg azt, hogy ki vagy.

Ez az egyetlen út, hogy Krisztusi jellem szokásait kifejleszd: gyakorolnod kell – ez pedig időt igényel. Nincsenek instant szokások. Pál sürgette Timóteust, „Gyakorold ezeket a dolgokat! Szenteld oda magad ezekre, hogy mindenki láthassa a fejlődésed!” (1Timótheus 4:15 – GW fordítás)

Beszéljetek róla:

  • Mit teszel azért, hogy folyamatosan növekedj, mint Krisztus tanítványa?
  • Ki az az életedben, aki segíteni és bátorítani tud téged, miközben a Krisztusi jellem szokásainak kifejlesztésén dolgozol?
  • Milyen jellemvonásokról szeretnéd, hogy ismerjenek? Hogyan fejlesztheted ki ezeket a jellemvonásokat?

(Daily Hope by Rick Warren – 2014.05.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása