Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Végezd jól a munkádat és ne hasonlítgass!

2014. június 01. 03:00 - Mike Zsuzsi

"Végezd jól a saját munkádat, és aztán lesz valamid, amire büszke lehetsz. De ne hasonlítsd magad másokhoz." Galata 6:4

A sátán két módon próbálja ellopni a szolgálat örömét: azzal kísért téged, hogy mások szolgálatához hasonlítsd a magadét, vagy azáltal, hogy a szolgálatod alkalmazkodjon másokéhoz. Mindkettő halálos csapda és eltérít attól, hogy Istennek tetsző módon szolgálj. A Biblia figyelmeztet bennünket arra, hogy sose hasonlítsuk magunkat másokhoz: "Végezd jól a saját munkádat, és aztán lesz valamid, amire büszke lehetsz. De ne hasonlítsd magad másokhoz." (Galata 6:4)

Két oka van annak, hogy miért ne hasonlítsd az ALKAT-odat, a szolgálatodat és a szolgálati eredményeidet bárki máshoz:

  • Először is, mert mindig fogsz találni valakit, aki úgy tűnik, hogy sokkal jobban végzi a szolgálatot nálad, és ez elcsüggeszthet.
  • Másodszor pedig mindig találhatsz olyan személyt, akihez képest hatékonyabb munkát végzel, és ez büszkeséggel tölthet el.

Mindkét hozzáállás elvonhat téged a szolgálattól és elrabolhatja az örömödet.

Pál ostobaságnak tartja, ha másokhoz hasonlítjuk magunkat. Ezt mondja: "Mert nem merjük magunkat azokhoz számítani vagy hasonlítani, akik magukat ajánlják, mert azok nem járnak el okosan, hiszen önmagukat magukhoz mérik, és magukhoz hasonlítják. " (2 Korinthus 10:12, Új Rev. Károli) Az üzenet ez: ebben az egész összehasonlításban, minősítésben és versengésben eléggé eltévesztik a lényeget.

Meglátod, hogy azok az emberek, akik nem értik az ALKAT-odat a szolgálatra nézve, kritizálni fognak és megpróbálnak rávenni arra, hogy összehasonlítsd a szolgálatodat azzal, amit szerintük tenni kellene. Kerüld el őket!

Pálnak gyakran kellett olyan kritikákkal foglalkoznia, amelyek szolgálatának félreértéséből vagy rágalmazásából eredtek. A válasza mindig ugyanaz volt: kerüld az összehasonlítgatást, utasítsd el a túlzásokat, és csak Isten dicséretét keresd. Az egyik oka annak, hogy Isten olyan nagyszerűen használta Pált, az az volt, hogy visszautasította, hogy eltérítse őt a kritika, szolgálatának másokéhoz való hasonlítása vagy hogy hiábavaló vitákba keveredjen.

John Bunyan A zarándok útja című könyvében ezt mondja: "Ha gyümölcstelen az életem, nem számít, hogy kitől kapok dicséretet, de amikor gyümölcsöző az életem, akkor nem fontos, hogy ki kritizál."

 

Beszéljetek róla:

  • Hogy látod, az emberek a gyülekezetben összehasonlítják az ajándékaikat egymással vagy versenyeznek is? Mi ennek a hatása?
  • Mit gondolsz, Isten hogyan akarja, hogy a gyülekezeti tagok feloldják a különbségeket a szolgálatot illetően?
  • Úgy érzed, hogy a szolgálatod lassan terem gyümölcsöt vagy ez sok időbe kerül? Kérj Istentől kitartást és bölcsességet, hogy azt tedd, amit Ő szeretne!

(Daily Hope by rick Warren, 2014. 05. 25.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása