Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add ajándékként a figyelmed!

2014. június 11. 03:00 - FodorImi

„Ne csak a saját életed érdekeljen, hanem figyelj másokra is!” (Filippi 2:4 – NCV fordítás)

pay-attention-to-what-is-being-said.gif

Egy olyan világban élünk, amelyben úgy tűnik, mindannyian kóros figyelemhiányban szenvedünk, mert az eszközeink, a technológia állandóan zaklat, elvonja a figyelmünket, és már nem figyelünk a köröttünk levő emberekre.

Gondolj bele: amikor egy értekezletre mész, hány ember ül ott úgy, hogy a telefonját figyeli és olvassa? A fejünk mindig lehajtva, amint belemerülünk valamilyen videóba vagy játékba, a fejhallgató meg mindig ott van a fülünkön, és megakadályozza, hogy meghalljuk a körülöttünk levő embereket. Hányszor esett már meg veled, hogy a barátaiddal egy étteremben voltál, de sokkal inkább figyeltél a Facebook- vagy Twitter-ismerőseidre?

Ha jobb kapcsolatokat akarsz, meg kell tanulnod a másikra való odafigyelés elfelejtett művészetét!

Filippi 2:4-ben azt mondja a Biblia: „Ne csak a saját életed érdekeljen, hanem figyelj másokra is!” (NCV fordítás)

Ez nem megy csak úgy magától, ugye? Természet szerint nem törődünk azzal, hogy a másikat mi érdekli. Természet szerint azt akarjuk, hogy ránk figyeljenek, ne másokra.

A legnagyobb ajándék azonban, amit valakinek adhatsz, az a figyelmed, mert a te figyelmed a te időd, és a te időd az a te életed. Ez soha nem jön már vissza, éppen ezért olyan értékes, amikor odaadod.

Ez egy egyszerű, de nagyon erőteljes eszköz az erős kapcsolatok építéséhez. Érdekel, hogy mi érdekli a gyermekeidet? Figyelsz arra, hogy a társad mit mond? Figyelsz a munkatársadra, amikor beszél hozzád? Üdvözlöd a szomszédodat, amikor reggel elmégy mellette?

A szeretet indít rá minket, hogy megtanuljuk az odafigyelés elfelejtett művészetét. Ez át fogja formálni a kapcsolatainkat, és segít, hogy örömteli életet éljünk.

 Beszéljetek róla:

  • Hogyan akadályoz abban a szociális média, hogy kapcsolatokat építs azokkal az emberekkel, akikkel együtt élsz és együtt dolgozol?
  • Ma milyen módon tudnál figyelmet fordítani a körülötted levő emberekre?
  • Hogyan mutatod meg a többieknek, hogy igazán odafigyelsz arra, hogy mit mondanak vagy mit tesznek?

 

(Daily Hope by Rick Warren – 2014.06.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása