Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Boldogabb vagy, ha átadod az életed

2014. június 17. 03:00 - rorsy

"Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megmentsd az életed, elveszíted. Csak azok fogják megérteni, mit jelent igazán élni, akik odaadják az életüket értem és Isten evangéliumáért." (Mk 8,35 LB ford.)

Isten úgy alkotta meg a világot, hogy a boldogság nem a beosztásodon, a fizetéseden, a nemeden vagy a sikeren múlik.

A boldogság a szolgálat kísérője. Isten úgy alkotott meg téged, hogy akkor leszel boldog, ha átadod Neki az életed. Miért? Mert Ő azt akarja, hogy olyan legyél, mint Ő maga, mert minden a szeretetről szól.

"Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megmentsd az életed, elveszíted. Csak azok fogják megérteni, mit jelent igazán élni, akik odaadják az életüket értem és Isten evangéliumáért." (Mk 8,35 LB ford.)

Hogy a szíved valóban ússzon a boldogságban, naponta gyakorolnod kell a szolgálatot és a nagylelkűséget.

Máté 20:28 azt írja: "Az Emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy Ő szolgáljon és életét adja váltságul sokakért." (NLT ford.)

Jézus azért jött, hogy szolgáljon és adjon. Ez a két dolog az, ami sokkal több boldogságot hoz az életbe, mint bármi más, és ez az, ami igazán kifejezi, mit jelent Jézust követni. Ha nem szolgálsz, ha nem adsz, nem vagy Jézus követője. Ez ilyen egyszerű.

Isten ezen felül, úgy teremtette meg a világegyetemet, hogy minél inkább feladod magad, Isten annál többel ajándékoz majd meg, továbbá annál boldogabb és áldottabb leszel.

Filippi 2:17-18-ban Pál azt mondja: "A hited által leszel képes magadat Istennek ajánlani, mint Őt szolgáló áldozat. Ha a saját véremet is kell áldoznom a ti áldozatotokkal, boldogan és örömmel teszem ezt veletek együtt. Nektek is velem együtt kellene örülnötök." (NVC ford.)

A hited által leszel képes felajánlani az életed, mint áldozatot és szolgálni Istennek azáltal, hogy másoknak szolgálsz. Áldozat és szolgálat az életen át tartó boldogság kulcsai, azaz nagylelkűen odaadni az életed az Evangéliumért.

Beszéljetek róla:

  • Mi tesz téged a legboldogabbá?
  • Mikor tapasztaltad meg a boldogságot a szolgálaton és a nagylelkűségen keresztül?
  • Mennyi időt töltesz szolgálattal? Mi az, amivel ma tudsz szolgálni a többiek felé?

Rick Warren, 2014.06.10.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása