Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A bátrak megoldják a konfliktusaikat

2014. augusztus 04. 03:00 - BenedekDávid

"Isten nem a félelem és a gyávaság szellemét adta nekünk, hanem az erő, a szeretet és az önfegyelem szellemét." 2Timóteus 1,7 (NLT ford.)

Mit gondolsz, Isten miért akarja, hogy mindenkivel békében éljünk? Mert a megoldatlan konfliktus három módon is rombolóan hat az életedre.

Először is az Istennel való kapcsolatod teszi tönkre. Amikor másokkal haragban vagy, Istennel sem élhetsz harmóniában. Amikor zaklatott vagy, amikor konfliktusaid vannak más emberekkel, nem lehet felhőtlen a kapcsolatod Istennel sem. Az 1János 4,20 azt mondja, hogy "Ha valaki azt állítja, hogy szereti Istent, viszont gyűlöli egy keresztény testvérét, az az ember hazudik." (NLT ford.)

Másodszor, a megoldatlan konfliktus akadályoz az imában. A Bibliában számtalanszor olvashatjuk, hogy amikor konfliktus, bűn vagy a harmónia hiánya van jelen egy ember életében, az imái falba ütköznek.

Harmadszor pedig, a megoldatlan konfliktus megakadályoz bennünket abban, hogy örüljünk és  boldogok legyünk. Nem lehetsz boldog a konfliktusaid közepette. Amikor az első ajtón bejön egy konfliktus, a boldogság szép csendben távozik a hátsó ajtón.

Nem szeretnél te is túladni az életedben levő konfliktusokon? A kezdő lépés bármilyen konfliktus megoldásában a kezdeményezés. Ne várd, hogy mások jöjjenek oda hozzád, menj te hozzájuk. Légy te a béke kezdeményezője.

Ne hagyd figyelmen kívül a konfliktusokat. Ne tagadd le és ne söpörd be a szőnyeg alá őket!

Biztosan hallottad már, azt szokták mondani, az idő mindent megold. Hát tudd meg, hogy ez egy nagy kamu. Az idő semmit sem old meg. Ha az idő mindent megoldana, orvoshoz sem kellene járnod soha.

Az idő valójában mindent rosszabbá tesz. Amikor egy nyílt sebet szerzel és nem törődsz vele, az elfertőződik. A haragból neheztelés lesz, a neheztelésből pedig keserűség.

A konfliktus sosem fog magától megoldódni. Neked kell megtenned az első lépést.

Viszont csak a bátrak oldják meg a konfliktusaikat. Talán az egyik legbátrabb dolog olyan problémával szembenézni, amit már hosszú ideje eltussolsz a házasságodban vagy a gyerekeiddel, a beosztottaiddal, a főnököddel vagy más emberekkel való kapcsolatodban.

Honnan szerezhetsz annyi bátorságot, hogy ezzel szembenézz? Istentől!

A Biblia ezt mondja a 2Timóteus 1,7-ben: "Isten nem a félelem és a gyávaság szellemét adta nekünk, hanem az erő, a szeretet és az önfegyelem szellemét." (NLT ford.) Ez azt jelenti, hogy amennyiben hagyod, hogy Isten Lelke töltse be az életedet, erő, szeretet és önfegyelem fog betölteni, Isten szeretete pedig legyőzi a félelmet.

Amikor a szeretet erősebbé válik benned, mint a félelem, olyan dologra is képes leszel, amitől félsz. Ezt hívják bátorságnak. Amikor betölt Isten szeretete, akkor az olyan személyek iránti szeretet is be fog tölteni, akik épp az idegeidre mennek, vagy akikkel konfliktusod van.


Beszéljetek róla:

  • Milyen dolgokról színleled, hogy nem jelentenek problémát a kapcsolataidban? A pénz? A bizalom? A család? A gyerekek? Esetleg a kommunikáció? Az értékek? Vagy a munka?
  • Mit fogsz ma tenni annak érdekében, hogy egy konfliktus megoldását kezdeményezd?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.07.28)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása