Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ki fogja egyenlíteni a számlát

2014. augusztus 15. 03:00 - Robin85

“Ne fizessetek a gonoszért gonosszal. Ne toroljátok meg a sértést sértéssel. Hanem áldással fizessetek érte. Isten erre hívott el titeket és meg fog áldani ezért." (1 Péter 3:9 NLT fordítás)

Semmi nem töri össze jobban a lelket mint az erőszak - amikor értéktelennek, jelentéktelennek és kihasználtnak érzi magát valaki. Jézus ismeri ezt. Azt mondja: "Gondoskodni fogok rólad."

A gyógyulásod kezdete ha megismered a Gyógyítódat. Mondd ezt: "Jézus Krisztus, nem tudom hogyan tetted mindezt, de magadra vállaltad a világ összes bűnének büntetését - amelyeket felém elkövettek vagy amelyeket én elkövettem. Magadra vállaltad ezt a bántalmazást. Meg akarlak tanulni szeretni. És azt akarom, hogy gyere be és gyógyítsd meg a szívemet, az elmémet és a testemet."

Be fog jönni. Igen Ő Bejön a szívedbe!

Amikor Jézust bántalmazták, megbosszulta-e azt? Abszolút nem! A Biblia azt mondja: "Krisztus soha nem bántotta a szavaival azokat, akik szóban bántalmazták őt. Amikor szenvedett, nem fenyegetett, hanem mindent ráhagyott arra, aki igazságosan ítél." (1 Péter 2:23 GW fordítás)

Egy nap Isten lezárja a könyvelést. Egy nap Isten ki fogja egyenlíteni a számlát. Egy nap Isten kijavítja az összes hibát. Azt gondolod, hogy Hitler megúszhatja? Gondolod, hogy a bántalmazóknak nem kell majd válaszolniuk a bántalmazásuk miatt? Gondolod, hogy az összes gonoszság ami a világon történt, büntetlenül marad?

Nem. Egy nap Isten ki fogja egyenlíteni a számlát. Csak őt illeti meg a kiegyenlítés.

Isten valóban igaz Isten. Sokkal jobb munkát tud végezni számlák kiegyenlítésében, mint te. Azt szeretné, ha neki hagynád meg ezt, hiszen Ő Isten, te pedig nem az vagy.

Az egyik ok, amiért a bántalmazásokkal le kell számolnunk: ragályos. Generációkon átívelően öröklődik.

Ha ahogy felnőttél ilyet láttál a családban vagy akár meg is tapasztaltad már a családon belüli erőszakot, akkor megtanulhattál pár mintát. Ez által nagyobb valószínűséggel adható tovább is.

Idén 10 millió amerikai gyerek fogja a szüleit otthoni erőszakos helyzetben látni. Újabb és újabb kutatások mutaták ki, hogy ezek a gyerekek kétszer nagyobb valószínűséggel fogják bántalmazni a saját családtagjaikat, miután megházasodtak. Valakinek meg kell szakítania ezt a körforgást.

Te leszel ez a valaki. Ma kezdheted el. Most. Elkezdheted a Szent Szellem erejével.

Isten, én a bátorság áldásáért imádkozom azok részére akik ezt most olvassák, hogy sokan közülük azt tudják mondani: "Nem fogom tovább titokban tartani. El fogom mondani a bántalmazást. Nem fogom jelentéktelennek feltüntetni vagy megmagyarázni. Ha egy időre biztonságba kell kerülnöm, hát legyen. Segíts, hogy elég bátorságom legyen olyan embereknek elmondani, akik segíteni tudnak abban, hogy egészséges legyek és meggyógyulhassak. Mentsd meg az életem, mentsd meg a kapcsolataimat. Hadd kezdődjön el a gyógyulás folyamata. És Isten, engedni fogom, hogy te egyenlítsd ki a számlát. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Beszéljetek róla

  • Mit fogsz ma tenni, hogy az erőszak körforgását megtörd az életedben? Segítő források és gyülekezetek vannak a városban, ahol élsz.
  • Miként tudsz segíteni egy barátodnak vagy családtagodnak, akik most is szenvednek az erőszaktól? Hogyan tudod bátorítani azt, aki még mindig némán szenved?

 

(Daily Hope by Rick Warren 2014.08.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása