Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tedd személyessé Isten igéjét, hogy megváltozzon az életed

2014. augusztus 17. 03:00 - angie.keyr

Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. Filippi 1:6

God is Love.jpg

Isten igéje nem fogja addig megváltoztatni az életed, amíg nem engeded, hogy személyes legyen. Nem a szomszédodról szól, a barátodról, a jövendőbelidről, vagy arról az ismeretlen emberről az utca másik oldalán. Isten igéjét a saját életedre kell alkalmaznod. A Biblia nem lesz erővel jelen az életedben, amíg nem lesz kifejezetten a tiéd az, amit mond.

Hogyan teszed Isten igéjét személyessé? Próbáld ki a tedd személyessé igetanulmányozási módszert. Bárki meg tudja csinálni, nem kell hozzá speciális eszköz, vagy magas teológiai végzettség.

Egyszerűen csak behelyettesíted a neved minden névmás és főnév helyére a Szentírásban. Például, ha a János 3:16-ot szeretném személyessé tenni, akkor az valahogy így nézne ki: "Mert Isten úgy szerette Ricket, hogy egyszülött fiát adta érte, hogy Rick el ne vesszen, hanem örök élete legyen"

Vagy, a Filippi 1:6: "Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte Rick Warrenben a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.

Helyettesítsd be a neved a szövegbe és ez megerősíti a hited és bátorítani fog téged.

Úgy is átírhatod a verseket, mintha Isten személyesen hozzád szólna. Például a Filippi 1:6 átírva: "Én, aki elkezdtem benned a jó munkát Rick, elvégzem és kiteljesítem azt.

Tedd személyessé a Bibliát, és rengeteg igét fogsz megkönnyezni. Elkezded majd úgy olvasni a Bibliát, mint Isten szerelmeslevelét, amit neked írt. Isten ajándéka lesz az! A Biblia olvasása nem csak arról szól, hogy az Ige tartalmát megismerjük, hanem arról is hogy az alkotóját megismerjük - személyesen!

Beszéljetek róla:

  • Gondoltál valaha úgy a Bibliára, mint Isten szerelmeslevelére, ami neked szól?
  • Milyen az, amikor úgy olvasod a Bibliát, mintha Isten csak neked írta volna? Milyen az, amikor az igetanulmányozást és a csendességedet úgy kezeled, mint személyes beszélgetést Istennel, és mint tanulságot az életedre?
  • Hogyan teszed személyessé azt, amit ma olvastál?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.08.10)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása