Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fel kell töltekezned Isten igéjével

2014. szeptember 13. 03:00 - hofgartekesnoemi

 "Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." (Máté 4:4)

Észrevetted, hogy ha egy bizonyos ideig nem eszel, akkor gyengének érzed magad? Ha tovább feszíted a húrt, az elméd kissé zavarossá válik, ha még tovább, egészen elbizonytalanodsz. Ha még ennél is tovább éhezel, letargikussá válsz.

Ugyanez igaz Isten igéjére – mely a lelked tápláléka. A Bibliában azt olvassuk, hogy "Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." (Máté 4:4) Isten szava épp annyira szükséges a lelkednek, mint amennyire fontos az étel a testednek. Ha nem mélyedsz el a Bibliában, könnyen lehangolttá válsz.

Talán azt mondod, hogy „Pedig minden hétvégén ott vagyok az imaházban!”. Ha az egyetlen lelki eledel, amelyet magadhoz veszel a hétvégi istentisztelet, akkor egyszer egy héten megtömöd a hasad, de a többi napon böjtölsz. Nem csoda, ha gyenge, bizonytalan és lehangolt vagy.

Bármivel is táplálod testedet, lelkedet, az meglátszik kívülről. Az informatikusok is tudják, ha szemetet viszel be, szemét jön kifelé is. Ha szemetet adsz az elmédnek táplálékul – és számtalan lehetőséged van erre – az elméd terméke is szemétté lesz. Bevihetsz értelmetlen, jelentéktelen dolgokat, mérget, vagy táplálkozhatod Isten szavát.

Mindent elhiszel, amit a tévében vagy a rádióban hallasz? Elhiszel mindent, amit a magazinokban olvasol? Elhiszel-e mindent, amit a Bibliában olvasol? Miért töltünk hát több időt azzal, hogy azt hallgatjuk és olvassuk, amiben nem hiszünk? Tudtad, hogy egy átlagos hétvégi New York Times kiadás több szóból áll, mint az Újszövetség? Mégis ismerek embereket, akik a New York Times magazint elejétől a végéig elolvassák vasárnap reggelente, de soha nem tették ugyanezt az Újszövetséggel.

Milyen eredményhez vezet, ha megtöltöd az elméd Isten szavával? Jézus ezt mondja: Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket.” (János 8:31-32) Ha megmaradsz Isten igéjében, megtapasztalhatod a szabadságot a lelkedben és a mennyben egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy bebizonyíthatod a világnak, hogy Krisztus tanítványa vagy.

Beszéljetek róla

  • Mit tölti ki leginkább az elmédet? TV? Könyvek? Internet?
  • Mit akarsz megmutatni a szavaiddal és a tetteiddel? Hogyan igazodik az életviteled ehhez a célhoz?
  • Milyen gyakorlati lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy az elméd inkább Isten igéjével, mintsem egyéb töltelékkel legyen táplálva?

 
(Daily Hope by Rick Warren, 2014. szeptember 6.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása