Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Legyen a Biblia a hangulatemelőd

2014. október 06. 03:00 - Lilla:)

"Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk." (Róma 15,4.)

A szeméthalom alatt vagy? A hangulatodon kicsit emelni kellene?

Tedd le azt a csokitorta-szeletet! Ne sajnáltasd magad! Vedd fel helyette a Bibliád!

Szükséged van egy Ige szünetre.

Isten azért adta nekünk a Bibliát, hogy bátorítson minket. Gondolhatsz akár úgy is a Bibliára, mint egy hangulatemelőre.

A Biblia azt mondja a Róma 15,4-ben: "Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk."

Az Írásban minden a mi bátorításunkra szolgál. Ez egy merész állítás, de igaz! Isten Szavának még a durva részei is azért vannak, hogy végérvényesen a jó irányba tereljék az életünket.

Ezért kell egyedül is időt töltenünk Istennel minden áldott nap. Legyen az a napi áhítatod, csendes perced vagy a személyes inspiráló időd, szükséged van rá, hogy egyedül legyél Istennel, olvasd az Ő szavát és beszélgess vele.

A Biblia azt mondja a Zsoltárok 119,114-ben: "Te vagy az én csendes menedékhelyem; várom a Szavad, mely megújít engem." (MSG fordítás).

Ha bátortalan vagy, és elvesztetted a reményt, egy dolgot elmondhatok neked az életedről úgy, hogy még sosem találkoztunk: nem töltesz időt Isten Szavával. Ha töltenél, nem lennél bátortalan. Minél többet olvasod Isten Szavát, amikor magad alatt vagy, annál jobban felemel.

Szóval a következő alkalommal, amikor elbátortalanodsz, ne a TV-t kapcsold be, hanem nyisd ki a Bibliád és olvasd. Inkább hallgass dr. Lukácsra, mintsem az emberek szavára.

Isten Szava olyan erős, hogy meg tudja változtatni az életed. Isten ereje van benne; erre semmi más nem képes. A Biblia igazi bátorítást tud adni.

Beszéljetek róla:

  • Mit teszel, amikor bátortalannak érzed magad? Ezek a dolgok tényleg bátorítanak és reményt adnak?
  • Bármit be tudunk illeszteni a napirendünkbe, ha az tényleg fontos számunkra. Szánsz időt arra, hogy csendben visszavonulj, hogy Isten megújíthasson?
  • Melyek azok az igeversek, amelyek bátorítanak, amikor magad alatt vagy és bátortalannak érzed magad? Megtanultad őket?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 09. 29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása