Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Biblia ismerete cselekvést követel

2014. október 17. 03:00 - angie.keyr

Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát. Máté 7:24

80ea7b10-96c6-4061-948f-319acbe5b858_LARGE.jpg

Tudtad hogy a Bibliatanulmányozás veszélyes lehet? Sőt, katasztrofális kimenetel is előfordulhat.

Furcsán hangzik, tudom. De Isten azt akarta, hogy a Bibliában leírtakat megéljük, ne csak olvassuk. A Biblia az átformálódásról szól, nem az információszerzésről. A Hegyi beszéd végén Jézus azt mondta: "Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát."(Máté 7:24) Isten igéjét megélni életbevágóan fontos.

Szóval miért fontos, hogy a saját életünkre alkalmazzuk Isten igéjét?

1. Az ismeret büszkeséggel tölt meg, ha az igazságot amit megfogalmaz, mi nem éljük meg.
A Biblia azt mondja az 1Korinthus 8:1-ben "az ismeret felfuvalkodottá tesz, a szeretet pedig épít". Mind láttunk olyanokat, akik oda-vissza tudják a Bibliát, de sosem hagyták hogy az emélyüljön az éltükben. Kalapácsként használják a Bibliát hogy összetörjenek másokat. Mi lehetünk a leginkább kötekedő, gonosz, gyűlölködő lelkű, nehezen elviselhető, kritikus, ítélkező emberek akikkel valaha találkoztunk, ha nem tesszük meg azt az extra lépést, és alkalmazzuk a Bibliát a saját életünkre. Az ismeret cselekedet nélkül büszkeséget szül. Ha nincs egy szeretet-alapod, akkor nagyképűvé, beképzeltté tesz. Ártani fog, nem segíteni.

2. Az ismeret cselekvést követel. Jakab 1:22 azt mondja "Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat." Amit valaki tud, az meg kell hogy jelenjen a cselekedeteiben. Becsapjuk magunkat, ha azt hisszük, hogy növekedni fogunk attól, hogy jegyzetelünk az istentiszteleten. Isten parancsai nem opcionálisak.

3. Az ismeret felelősséggel jár. "Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak." (Jakab 4.17) A biblia mélyebb ismerete keményebb ítéletet von maga után, ha nem tesszük amit Isten mutat nekünk. Amikor elkezdjük tanulmányozni a Bibliát, Isten elkezd területeket mutatni nekünk az életünkben, amiket szükséges megváltoztatni, és mindig egyre nagyobb felelősségre hív el bennünket, ahogy ezekre rávilágít.

Beszéljetek róla:

  • Mit csinálsz a jegyzeteiddel, amiket az istentiszteleten, vagy bibliatanulmányozásokon írsz, miután eljössz a templomból, vagy befejezed a csendességed?
  • Gondold végig az elmúlt egy órában mondott szavaidat és cselekedeteidet. Tükrözik azt, amit Isten tanított neked az utóbbi időben?
  • Mire hívott el Isten, igéjének tanulmányozása közben, amit még követned kell?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10.10)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása