Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Sátán valóságos

2014. november 24. 03:00 - Á. Bözse

„Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, a sötétség világának urai ellen, a gonoszság lelkei ellen, amelyek az ég magasságában vannak.” (Efézus 6,12)

Van egy ellenséged – és ő nem az, akire gondolsz. Nem az, akivel versenyzel a munkahelyeden. Nem a házsártos szomszéd. Nem a volt házastársad. Nem az a csoport a közösségeden belül, akik nem bibliai módon helyezkednek veled szembe. Az ellenséged egyáltalán nem „test és vér”.

„Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, a sötétség világának urai ellen, a gonoszság lelkei ellen, amelyek az ég magasságában vannak.” (Efézus 6,12)

A te harcod a Sátánnal van.

Annak, hogy olyan gyakran kedvtelenül és legyőzve kullogunk, az egyik oka, hogy nem igazán értjük kivel is állunk harcban. Nem tudjuk, hogy ki is a valódi ellenségünk. A gazdaságot, a politikai pártokat, emberek egy csoportját, vagy azt az embert vádoljuk, akit az utcában ki nem állhatunk. 

Mindenkit vádolunk, csak azt az egyet nem, akit a Biblia tolvajnak és hazugnak mond, aki azért küzd, hogy tönkretegyen bárkit, aki szereti és követi Jézust.

Ahhoz, hogy győzedelmes legyél az életedet lehúzó dolgokban, el kell kezdened a megfelelő ellenséget támadni.

Amikor megteszed, azaz a valós ellenséged, a Sátán ellen vívsz csatát, tartsd észben ezeket az igazságokat:

  1. Nem vagy Sátán súlycsoportjában. Ez olyan, mintha gumilövedékkel támadnál egy csatahajóra. Jézuson kívül nincs más reményed arra, hogy a Sátán életedre gyakorolt befolyását legyőzd.
  2. Sátán mindenkit használ. Sátán a keresztények és a nemkeresztények fejébe is helyez gondolatokat. Időnként mindannyian Sátán játékszerei lehetünk. Védelmezd magad Isten páncéljával. (lásd Efézus 6,10-17)
  3. Nem minden jó, ami szellemi. Van szellemi világosság és van szellemi sötétség. Ne dőlj be a hazugságnak, hogy bármilyen út, ami Istenhez vezet megfelelő. Jézus azt mondta: „Én vagyok az út az igazság és az élet. Senki sem megy az Atyához, csakis énáltalam.” (János 14,6)
  4. Sátán nem „fair játékos”. Sátán nem tud lecsapni, ezért inkább elkedvtelenítő és nyomasztó ötletekkel tölti meg az elméd. Rajta kell kapnod cselekvés közben, és tudatnod kell vele, hogy tudod honnan jönnek ezek a gondolatok, és kérned kell Jézust, hogy segítsen.

Sátán valóságos. Ő az az ellenség, aki folyamatosan rombolta az életedet. De itt a jó hír: Jézus ellen nincs esélye!

Beszéljetek róla:

  • Kit tartottál az ellenségednek? Mik voltak azok a gondolatok, amik tudod, hogy a Sátántól voltak mostanában?
  • Mit fogsz tenni, hogy megtámadd ezeket a gondolatokat az elméd védelme érdekében?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2014. November 17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása